• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Dışişleri Bakan Davutoğlu Bingöl'e geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl’e gelen Bakan Davutoğlu, 21 yıl öce PKK lılar tarafından Katledilen 33 Erin ailelerine verilen yemeğe katılarak, burada bir konuşma yaptı.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, “Mavi Marmara olayında yaralanan ve dün akşam şehit olan Uğur Söylemez kardeşimizde o da, Gazze’deki kardeşlerine sizler adına, bizler adına bir lokma ekmek ve yardım götürmek için yola çıktığında yaralanmıştı. 4 yıldır bitkisel hayattaydı dün akşam onu da kaybettik. Ailesiyle konuştum biraz önce makamların en yücesine gitti Uğur kardeşimiz. Diğerleri gibi bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin diyorum.” Dedi.

“Davutoğlu devamla, “Kim ne fitne ve fesat çıkarmak isterse istesin, kim bu topraklarda kardeşi kardeşe düşman yapmak isterse istesin bu toprakların aziz evlatları ezelden beri kardeş oldukları gibi, ebediyete kadarda kardeş olacaklardır. Aralarında hiçbir ayrım olmadan kardeş olacaklardır.”ifadelerine yer verdi.

1990 yıllara de değinen Davutolğlu, “ 1993 yılının Mayıs ayında 33 askerimiz toprağa şehit olarak düşmeden öncede, rahmetli Özal şimdi olduğu gibi çözüm sürecine benzer bir sürecin içerisindeydi. Birçok ciddi çalışmalar yapılmıştı. Şimdi bizim üzerimizde şu görev var, mademki bir buçuk yıla aşkındır, hiçbir Ananın yüreğine evlat acısı düşmedi, bu çözüm sürecine de sıkı, sıkıya sarılacağız. Bunun kıymetini en iyi sizler bilirsiz ki, barışın herhangi bir bedeli yoktur. O bakımdan karşılığı da yoktur.”ifadelerini kullandı.

Bakan Davutoğlu’nun konuşmasından sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da birer konuşma yaptı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir