• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Can TV`den HÜDA PAR`a geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Can TV Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Dalgıç ve Can TV Yayın Koordinatörü Sadık Kaplan, Lice’nin Darakol(Kıyı) Köyü’nde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyelerine yapılan saldırıyla ilgili bilgi almak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için HÜDA PAR’ı ziyaret etti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Can TV heyetini HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Kurucu Üye Vedat Turgut ve il yönetimi karşıladı.

Lice’deki olayla ilgili birinci ağızdan bilgi almak istediklerini söyleyen Can TV Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Dalgıç, “Öncelikle Lice’deki saldırı nedeniyle geçmiş olsun diyoruz. Her yerde Lice’deki olayla ilgili söylentiler var. Her ne kadar PKK’nın köy baskını olarak değerlendirilse de birileri bunu iki taraflı çatışma olarak değerlendiriyor. Onun için de bizler de televizyoncu olarak bu konu hakkında birinci ağızdan bilgi almak ve olayın gerçeği neyse onu öğrenmek için sizinle görüşmek istedik.” dedi.

Olayla ilgili Can TV heyetini bilgilendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, saldırıya uğrayanların Allah’ın yardımıyla kurtulduklarını söyledi.

“Suçları BDP dışındakilere değil HÜDA PAR’a oy vermeleridir”
HÜDA PAR’a oy veren köylülerin saldırıya uğradığının altını çizen Başkan Yardımcısı Temel, “Saldırıya uğrayan köylülerimizin suçu BDP dışındaki bir partiye oy vermeleri değil, HÜDA PAR’a oy vermeleridir. HÜDA PAR dışındaki bir partiye oy verenlere baskı uygulamıyorlar. PKK’nın faşist ve tekçi zihniyetine göre HÜDA PAR oy almamalıdır. HÜDA PAR’a oy veren Kürtlere de PKK yaşam hakkı tanımıyor. Kimisine köyü terk edeceksiniz diyor, kimisine bölgeyi, hatta kimisine de Türkiye’yi terk edeceksiniz diyor. Lice`nin Darakol(Kıyı) köyünde  belediye meclis adayımız Mikail Ayık` kaçırmaya çalışanlar ve bunu becermeyince de silahla tarayıp öldürmeye çalışanlar seçimden bir kaç gün önce gelip BDP`ye oy vereceksiniz,  burada HÜDA PAR`a oy çıkmayacak diyenlerdir. PKK ve BDP`nin olayla ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmamaları da bunu üstlendiklerinin göstergesidir.  Ama biz olduğumuz her yerde mücadelemize devam edeceğiz ve hiçbir yeri de terk etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Halkımız ile hassasiyetlerimiz birdir”
Bölgede PKK ve BDP`nin  HÜDA PAR’ı ana muhalefet partisi olarak görüldüğünü söyleyen Temel, “Siyasi bir parti olarak BDP ve PKK bizi bölgede ana muhalefet partisi olarak görüyor ve saldırıyor. Biz yeni bir partiyiz. İlk kez seçime girmemize ve bununla birlikte PKK’nın tüm baskı, saldırı ve iftiralarına  BDP’nin bölgedeki iktidarına ve Ak Parti’nin genel iktidarına rağmen seçime girdiğimiz yerlerde aldığımız oy oranı bizi üçüncü parti yapmıştır. Kürt halkı Müslümandır. PKK halkımızın hassasiyetleriyle bizim hassasiyetlerimizin bir olduğunu biliyor. PKK, Kürt halkının zamanla İslam dışındaki oluşumları terk edip İslami oluşumları sahipleneceğini gördüğü için bizi düşman olarak görüyor, gösteriyor ve her türlü saldırıyı yapıyor.” dedi.

“Halkımızın haklarını siyasi çıkarlara alet etmemeliyiz”
Kürt halkının hakları üzerinden rant siyaseti yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Temel, “Kürt halkının siyasi hakları üzerinden hiç kimsenin rant siyaseti yapmasını doğru bulmuyoruz. Bizler siyasi çıkarlarımız için değil, halkımızın hakkı olduğu için Kürt halkının haklarını savunuyoruz. Biz diyoruz ki halkımız mazlumdur. Allah’ın yer yüzündeki tüm halklara tanıdığını Kürt halkı için de tanımıştır. Ama Kürt halkının hakları elinden alınmış ve bu hakların verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Kimse Allah`ü tealanın tanıdığı hakları bu mazlum halka isterken veya verirken bunu bir lütuf olarak görmemelidir. ” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir