• DOLAR 34.204
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2889.899
  • ...
Şanlıurfa Barosundan çocuk istismarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Son günlerde kadın ve çocuklara yönelik artan şiddete ve cinsel istismara dikkat çeken Şanlıurfa Barosu, protesto yürüyüşü düzenledi.  Ali Şelli Parkı’nda başlayan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, tüm Devlet kurum ve kuruluşlarını etkin ve caydırıcı tedbirler almaya davet etti.

Son yıllarda kadın ölümleri, madde bağımlılığı ve çocuklara yönelik cinsel istismarın giderek arttığını belirten Baro Başkanı Bucak, bu olayların kamuoyunda derin yaralar açtığını ve hiç kimsenin bu olaylara tahammülü kalmadığını ifade etti.
Toplumun temel değerlerinin bu tür olaylarla yozlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Bucak, “Çocuklara yönelik suçtan dolayı 2012 yılında Cumhuriyet Başsavcılığına 33 bin 992 başvuru yapıldı. Aynı yıl bu suç nedeniyle ceza mahkemelerinde 17 bin 580 dava açıldığı görülüyor.” ifadelerini kullandı.

Siverek’te son yaşanan çocuk istismarına da değinen Bucak, “Siverek’te geçtiğimiz hafta üst üste yaşanan iki çocuğa yönelik cinsel istismar olayları, bardağı taşıran son damla olmuştur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere tüm Devlet kurum ve kuruluşlarını etkin ve caydırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Çocuk ve kadınlara yönelik şiddet ve istismarı gündeme getiren Şanlıurfa Barosunun PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklara ve çocuklarının bırakılması için oturma eylemi yapan annelere hiç değinmemesi ise dikkat çekti.(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir