• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
Deprem 40 Saniye Sürdü: 266 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: AFAD, Ege Denizi`ndeki deprem nedeniyle 1`i ağır, 266 yaralı olduğunu bildirdi.

AFAD, Ege Denizi`nde 6.5 büyüklüğündeki depremin 40 saniye sürdüğünü, 70`e yakın artçı sarsıntı yaşandığını açıkladı. AFAD, Gökeada merkezde depremin şiddetinin 7, Çanakkale`de 5 olarak hesaplandığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Atalay`ı telefonla arayarak bilgi aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da depremle ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`dan bilgi aldı.

Başbakan Erdoğan`ın, görüşmede, Atalay`dan, Ege Denizi`nde saat 12.25`te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremle ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

Atalay: Aldığım bilgilere göre herhangi bir zarar ziyan yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mavi Marmara saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Uğur Süleyman Söylemez`in Hacı Bayram Veli Camisi`ndeki cenaze namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ege Denizi`ndeki depreme ilişkin soru üzerine Atalay, "Deprem şiddetli ama Ege Denizi ortasında meydana geliyor. Çanakkale`ye 90 kilometre mesafede ciddi hissedildi. Çanakkale ve çevresindeki köylerde etkilenme yok ama şiddeti oldukça fazla. Herhangi bir zarar ziyan olmadı, aldığım bilgilere göre zarar ziyan yok" dedi.

Ala: Ciddi yaralanma hasar yok

İçişleri Bakanı Efkan Ala da depremin ciddi sonuçlara yol açmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Ala, şunları söyledi: "Çanakkale`de, Yalova`da, İstanbul`da hissedildi ama çok şükür ciddi bir yaralanma ve hasar kaydı yok. Ciddi yaralanmadan kastım; birkaç kişi balkonlarından atlamış. Hafif incinmeler var. Onun dışında hem Çanakkale Valisi hem AFAD`la görüştük. Herhangi bir problem, hasar veya yaralanma yok. Hepimize geçmiş olsun." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir