• DOLAR 34.262
  • EURO 37.495
  • ALTIN 2913.87
  • ...
SGK mobil aracı hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet aracının hizmete başlaması ile ilgili yapılan programa katıldı.

Programda Bakan Yılmaz’a mobil araç uygulamasıyla ilgili bilgiler veren Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Muzaffer Çakar,  “Bu araçla sosyal güvenlik hizmeti gitmeyen ilçelerimize ve kırsal kesime hizmet götüreceğiz. Amacımız, hizmeti vatandaşların ayağına götürmektir.”dedi.

Programda konuşan Bakan Yılmaz, “SGK, çok önemli bir kurum. Geçmişte Bağkur, Emekli Sandığı ve SSK diye 3 ayrı koldan yürütülen hizmetler vardı. Dağınık bir yapı vardı. Bu kurumun kurulmasıyla bunlar tek çatı altında birleşmiş oldular. Ayrıca geçmişte kapsam dışı olan birçok kesim son 12 yılda kapsam alanına alınmış oldu. Sosyal güvenlik şemsiyemiz bütün toplumu kucaklar bir hale geldi. Aslında bu gelişmişliğin en güzel göstergelerinden bir tanesidir. Sosyal devlet dediğimiz kavramı en güzel ifade edildiği kurum aslında sosyal güvenlik kurumumuzdur. Bugün gerek emeklilere verdiği hizmetleriyle, gerekse sağlık alanında yaptığı çalışmalarla hepimizin hayatında çok önemli bir kurum.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Daha önce ilçelerimizde bazı müdürlükler kurmuştuk. Özellikle belediyelerimizin bünyesinde vatandaş daha kolay bu hizmetlere ulaşsın diye ofisler açılmıştı. Şimdi de bu mobil araçla daha ücra köşelere bu hizmeti vatandaşın ayağına götürmüş olacağız. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir