• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
STK Üyelerine Verilen 50 Yıllık Cezaya Bir Tepki de Birecik`ten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 6 İslami STK üyesine verdiği "50 yıl" hapis cezasına Birecik Uhuvet Der`den tepki geldi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Uhuvet Der Başkanı İ.Halil Barlak, yaptığı basın açıklamasıyla söz konusu cezayı sert bir dille eleştirdi.

 

İleri demokrasi söylemlerinin arttığı ve sivil anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bir dönemde İslami duyarlılıkları ile bilinen STK üyelerine verilen cezaları kınadığını ifade eden Barlak "Nasıl oluyor da bütün faaliyetleri yasal olan bu derneklerin faaliyetleri örgütsel suç olarak değerlendiriliyor?" diye sorarak, " Bu STK`lar gizli olarak mı kuruldu? Bütün Prosedürleri yerine getirerek yaptığımız faaliyetlerden dolayı ceza mı alacağız?" dedi.

 

Hükümete seslenen Barlak , "Son zamanlarda İslami STK`lara yapılan baskınlar ve yöneticilerine verilen cezalardan habersiz olamazsınız. Bu insanların kutlu doğum etkinliği, İsrail`i protesto , Gazze mitingi ,piknik yapmak,taziye ziyaretlerinde bulunmak gibi gayet insani ve İslami faaliyetlerden dolayı en ağır cezalara çarptırıldığından da habersiz olamazsınız. Çünkü görüyoruz ki hemen hemen toplumun her kesiminde meydana gelen olaylara müdahil oluyor, açıklamalar yapıyorsunuz. Soruyorum size, onlar bu ülkenin vatandaşı da biz değil miyiz ? Biliyorsunuz ki bu ülkenin asli unsuru İslam ve Müslümanlardır. Sizleri Allah için adaleti ayakta tutanlardan olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Son olarak, ceza alan STK üyelerine seslenen Barlak, bu tür zulümlere maruz kalmanız, sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Allah`tan size yapılan bu zulümlerin bir an önce bitmesini diliyoruz. `Üzülmeyin , gevşemeyin eğer inanıyorsanız üstün olan sizlersiniz`" dedi

Ömer Elmaoğlu - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir