• DOLAR 34.194
  • EURO 37.482
  • ALTIN 2886.593
  • ...
Siyer Sınavı İçin Yine Okul Tahsis Edilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Türkiye genelinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) yapmaya hazırlanan Peygamber Sevdalıları Platformunun, Adana’daki sınav için yaptığı sınıf tahsis talebine Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. ‘Okullar hayat olsun’ projesi kapsamında okullar birçok etkinlik için tahsis edilirken Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Kutlu Doğum Siyer Sınavı için 3 yıldır yer vermemesi tepki çekti.

Alınan bilgiye göre; Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü, siyer sınavı için sınıf tahsisi konusunda bir ay önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdu. Uzun bir sürenin ardından sınav yeri tahsisi hususunda olumsuz yanıt verildi. Okullarda her tür etkinlik için STK’lara izin çıkarken Peygamber Sevdalıları Platformunun yapacağı siyer sınavına izin verilmemesi çifte standart olarak yorumlandı.

Peygamber Sevdalılarına olumlu yanıt çıkmadı!

Konuyla ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü Tertip Komitesi Üyesi Abidin Serin; 30 Nisan 2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli başvuruyu yaptıkları halde bu güne kadar olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Başvuru tarihinden itibaren bu güne kadar defalarca İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini dile getiren Serin, “Pek çok defa geldiğimiz halde olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadık. Son görüşmemizde İl Milli Eğitim Müdür vekili bizden sınav sorularını istedi. Biz de sınav prosedürüne aykırı olduğu için geçmiş yıllarda yaptığımız soru kitapçıkları ile bu yıl soruların hazırlanacağı kaynak kitapları ilettik. Ancak buna rağmen bir sonuç alamadık” dedi.

Siyer sınavı için sınıf tahsisi konusunda çekinceleri varmış!

“Vali beyle görüşüp sizlere kararımızı bildireceğiz” şeklindeki ifadelerle İl Milli Eğitim tarafından oyalandıklarını kaydeden Serin, “Bize hiçbir şekilde dönüş yapmadılar. Son olarak Vali yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile yaptığımız görüşmede, bize okul tahsisi konusunda çekinceleri olduğunu söylediler. Bu konuyu Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini de belirttiler.”şeklinde konuştu.

Vali yardımcısından ilginç sözler!

Vali yardımcısı Horozoğlu ile yaptıkları görüşmede çok ilginç diyaloglara şahit olduklarını ifade eden Serin, “Horozoğlu bize: ‘Valiliğin size bakış açısı ortada, neden hala okul alacakmışsınız gibi ümidiniz var. Geçtiğimiz yıllarda yaptığınız başvurular reddedilmişti. Neden kendinize alternatif üretmediniz?’ şeklinde ilginç ifadeler kullandı.”dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının “Okullar hayat olsun” projesi kapsamında okulların birçok etkinliğe tahsis edildiğini kaydeden Serin, Peygamberimizin hayatının öğrenilmesi için yaptıkları sınav için 3 yıldır okul verilmemesine anlam veremediklerini dile getirdi.

Her yıl çeşitli bahanelerle sınav yeri tahsis edilmediğini ifade eden Serin, “Önümüze çıkarılan engellere rağmen Peygamber sevdasını halkımıza aşılamak için elimizden gelen gayreti göstermekten çekinmedik, bundan sonrada bu kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir