• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
Urfa'da karaciğer nakli gerçekleşebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Harran Üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalı başkanlığının 2013 yılında Sağlık Bakanlığına yaptığı organ nakli merkezi ruhsat müracaatı, bakanlık yetkililerinin inceleme ve denetlemeleri sonucunda uygun görülerek ruhsat verildi.

Üniversitede karaciğer organ nakli gerçekleşmesi yönünde altyapının oluşması hususunda gerekli destekte bulunan üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, amaçlarının bu ve buna benzer hastaların başka illere gitmemesi ve bu hastaların mağdur olmasını engellemek olduğunu ifade etti.

Hastanenin yeni yerine taşınmasıyla organ nakli ve diğer branşlarda da hastanemizin ivme kazanacağını ifade eden rektör Mutlu, karaciğer organ naklinin Harran Üniversitesinde yapılacağının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Organ nakli mesul müdürlüğünü yapan üniversitenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç.Dr. Abdullah Özgönül, organ nakline bir ay içinde başlayacaklarını, hastanın ve donörün (organ alınacak) hazır olduğunu söyledi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir