• DOLAR 34.255
  • EURO 37.706
  • ALTIN 2885.947
  • ...
PKK`nin Çocukları Dağa Götürmesinden Devlet Sorumludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların aileleri tarafından başlatılan eyleme destek amaçlı katılan Kürt Siyasetçi İbrahim Güçlü; PKK’nin Devlet yetkililerinden cesaret alarak pervasız bir şekilde çocuk kaçırma ve köy basma gibi eylemlerde bulunduğunu söyledi.

“BDP/PKK kitlesel eylemlerde şiddet kullanıyor”

PKK’nin Devlet’le antlaşmasının rahatlığı ile çocukları dağa kaçırdığını ifade eden Güçlü, “PKK köy basıyor, adam kaçırmak İstiyor, kitlesel eylemlerde şiddet kullanıyor. Bütün bunlarla egemenlik alanını genişletmek, kendi otoriter, despotik, hegemonik yapısını kurumlaştırmak için yapıyor.” dedi.

“PKK HÜDA-PAR taraftarı insanları kaçırmak istedi”

PKK’nin masum halkı katletmeye çalıştığına dikkat çeken Güçlü, “PKK, çocukları kaçırma ve dağa götürme yanında Lice’de Darakol köyünü basıp, HÜDAPAR taraftarı insanları kaçırmak istedi, çatışma çıkardı. Kadın ve erkekleri yaraladı. PKK’nın bu saldırısı Kürdü Kürde vurdurma siyasetinin taşlarını döşüyor. Ayrıca, demokratik de olmayan otoriter ve despotik bir tutum. Bu kendi dışındaki siyasi partilerin siyaset yapmasını istememesi, şiddetle engellemek istemesidir.” şeklinde konuştu.

“PKK’nin yaptıkları, Öcalan’ın  söyledikleriyle uyuşmuyor”

PKK’nin silahları bırakması gerektiğini vurgulayan Güçlü, “Devletin Öcalan’la başlattığı ilişkiler, Newroz 2013’te yeni bir merhaleye geldi. 2013 Newroz’un da Öcalan’la Devletin hazırladığı ortak manifesto Diyarbakır’da okundu. Öcalan, silahlı mücadele döneminin kesinlikle son bulduğunu açıkladı. Ama o günden sonra Öcalan’ın  söyledikleriyle PKK’nin yaptıkları bir uyuşma göstermedi. PKK, silahları terk etmesi gerekirken silahlı güçlerini çoğaltmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“PKK’nin çocukları dağa götürmesinden Devlet sorumludur”

PKK’nin çocukları dağa götürmesini de eleştiren Güçlü, “PKK’ye bağlı gençlik örgütünün piknik hazırlama adı altında bir çalışmayla, çocuklar PKK tarafından dağa kaçırılıyor. Çocukların kendi iradeleriyle dağa gitmeleri söz konusu değildir. Ayrıca çocukların yaşları göz önüne alınırsa, onların iradesinin geçerli olması da söz konusu değil. Nasıl ki, kendi çocuklarını savaş için göndermiyorlarsa, halkın çocuklarını da göndermemelidirler. PKK’nin çocukları dağa götürmesinden Devlet sorumludur.” ifadelerine yer verdi.

“PKK, çocukları dağa götürme hakkına sahip değildir”

Güçlü, açıklamasını şöyle sürdürdü: “PKK, kendi diktatörlüğü, egemenliği, otoriter ve hegemonik yapısı için bütün Kürtleri askeri kabul ediyor. Bu nedenle, sınır ve hukuk tanımazlıkla çocukları dağa çıkarıyor. Çok açık ifade ediyorum ki PKK, çocukları ve gençleri orta ve yüksek öğretimden koparıp dağa götürme hakkına sahip değildir. Bu eylem,  insani, kültürel ve toplumsal bir katliamdır. PKK’nin bu tutum ve uygulaması,  Cenevre Konvansiyon Antlaşmasına ve Çocukların Hakları Sözleşmesine de aykırıdır. PKK bu konuda çoğu zaman uluslararası örgütler tarafından da uyarılmıştır.” dedi.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir