• DOLAR 34.258
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2875.577
  • ...
Mardin'in imar ve su sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARDİN - Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Februniye Akyol ve Artuklu Belediye Eşbaşkanı Sevinç Bozan, Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Mardin'de binlerce konutun imara aykırı bir şekilde ruhsat iznini verildiğini ileri süren Akyol, şuanda yapılan çalışmalarda bu şekilde 210 ruhsatın tespit edildiğini, buna benzer binlerce ruhsatın olduğunu öne sürdü.

Yaşanan su sorunuyla ilgili ise Akyol, göreve başladıklarından beri su sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Beyazsu'dan gelen su pompalarında ciddi kaçakların bulunduğunu ileri süren Akyol, ana borunun 15 günde 3 defa çatladığını ifade etti.

Akyol, “Biz bunun araştırmasını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. O boru üzerinde birçok kaçak tespit ettik. Borular cam elyaf tarzında çok güçsüz borular. Çok dayanaksız bir ürün kullanılmış.  Kaçak olunca su basınçlı tasdik edildiği zaman düzensiz basınçtan dolayı çatlamalar meydana geliyor.  Biz şu anda geçici çözüm olarak basıncı düşürdük. Bizim o hattı komple yenilememiz gerekiyor. Buda ciddi bir bütçeye tekabül ediyor. Bunları yapacağız. Bunlar zaman alacak. Alt yapıyı da üst yapıyı da elden geçirmemiz gerekir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir