• DOLAR 34.277
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2893.463
  • ...
Bitlis'te dördüncü kariyer günleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen “Kariyerine giden yolda, sağlık, kültür ve spor bir arada” temalı 4. Kariyer Günleri başladı.

Merkezi Konferans Salonu’nun da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mahmut Doğru, Soma’da meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Doğru, açıklamasının devamında şunları söyledi: “21. yüzyılın çağdaş üniversitesini oluşturmak gayreti içerisindeki üniversitemiz, eğitim, sosyal ve ekonomik açıdan toplumda taşıdığı rol gün geçtikçe artmaktadır. Üniversitemiz; 5 Fakültesi, 3 Yüksekokulu, 7 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitüsü ile özveriyle çalışmaktadır. Tüm fakülte ve diğer öğretim birimlerinin kuruluşlarının önümüzdeki yıllar içinde tamamlanması planlanmaktadır. Fiziki büyümemizin yanı sıra akademik ve idari personel, öğrenci sayısı bakımından da her geçen gün büyümeye devam ediyoruz.” Dedi.

Doğru üniversitelerinin 2009 yılında 3 bin dolayında olan öğrenci sayısının bu yıl 7 bine çıktığını belirterek, “90 olan akademik personel sayımız 306’ya, 116 olan idari personel sayımız 246’ya yükselmiştir. Bu yıl üniversitemiz için önemli bir yıl oldu. Yeni kurulan üniversiteler arasında ISO 9001:2008 Kalite Belgesine sahip nadir üniversitelerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir yıl boyunca süren çalışmalarımızın karşılığını başta yönetimimiz olmak üzere çalışanlarımız ile birlikte almış bulunmaktayız. Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bu kaliteyi sürdürebileceğimize yürekten inanıyor ve üniversitemiz bütün birimlerinin bu belgeye sahip olması için de çalışmaları başlattığımızı belirtmek istiyorum.” Şeklinde devam etti.

Eren ailesi olarak 50 yılı aşkın süredir Bitlis’ten göç ettiklerini belirten Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, kalplerinin, yüreklerinin ve beyinlerinin sürekli Bitlis’te olduğunu söyledi.

Eren; “Olabildiğince Bitlis ile beraber olmaya ve Bitlis için yaşamaya gayret ettik. İşlerimizde başarılı olduk ama en çok gurur duyduğumuz şey Bitlis’in, Bitlislilerin ve üniversitenin hizmetinde olmaktır” ifadelerine yer verdi.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise yaptığı konuşmada, “Şu anda çok güzel bir etkinlik için ve güzel bir fahri doktora töreni için bir aradayız. Bizde şehirler tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında yetiştirdiği insanlarla da anılırlar. Bu anlamda Eren Ailesi'ne teşekkür ediyorum. Allah herkese bunu nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz’ın Fahri Doktora unvanı verilmesi gerekçesini okumasının ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru tarafından Ahmet Eren'e akademik kıyafet giydirilip, Bitlis Eren Üniversitesi rozeti takıldıktan sonra fahri doktora diploması takdim edildi. Daha sonra katılımcılar birer konuşma yaptılar. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir