• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Çukurova Devlet Hastanesine ek bina yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi 200 yataklı ek hizmet binası yapılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) yaptırılacak ihale sözleşmesinin imzalandığını belirten Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Yapılacak yeni ve modern hastane ile bölgemizin sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İlimizdeki sağlık hizmetleri önemli bir ivme daha kazanmış olacak. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinin bahçesinde bulunan polikliniklerin önümüzdeki günlerde yıkım çalışmalarının başlatılmasının hemen ardından, 200 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının temeli atılacak.” açıklamasında bulundu.

Son teknoloji ile donatılmış modern sağlık kompleksi olacak

Ek hizmet binası inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydeden Vali Coş, hastanenin son teknoloji ile donatılacağını ifade etti. Vali Coş, “Yapılacak olan ek hizmet binasında 21 ameliyat odası, birer kişilik 100 ve ikişer kişilik 50 hasta odası, 65 kişilik yoğun bakım ünitesi, 80 adet poliklinik, acil servis, radyoloji, laboratuvar, kapalı ve açık otopark bulunacak. Yeni ek hizmet binasıyla, vatandaşlarımıza verilen sağlık hizmetlerinde önemli bir ivme sağlanacak.” diye konuştu.

“Sağlıkta dönüşüm uygulamaları Adana’da başarıyla uygulanıyor”

İhale sözleşmesinde yer aldığı üzere, yapılacak yeni hastane ile birlikte mevcut hastanenin alt yapı ve çevre düzenleme işinin de gerçekleştirileceğini kaydeden Vali Coş, sağlıkta dönüşüm uygulamasına yönelik yatırımların Adana’ya kazandırılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve 200 yataklı ek hizmet binası müjdesine yönelik açıklanmasını şöyle sürdürdü; “Yüklenici firma tarafından yürütülecek söz konusu hizmet binasının tamamlanmasıyla, hastalarımıza şifa dağıtan Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alan, modern tıp hizmetlerinin verildiği kompleks, bir sağlık merkezi haline dönüşecek.” dedi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir