• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
98`lik Ninenin Okuma-Yazma Azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BALIKESİR -Ayvalık ilçe merkezi, köyler ve kapalı cezaevi de dahil olmak üzere 30 ayrı yerde açılan okuma - yazma kursları büyük ilgi görüyor. Kısa zamanda 450 kişinin kayıt olduğu kursların en yaşlı öğrencisi ise asırlık Hanife Nine. İl çe merkezindeki okuma-yazma kursuna devam eden 98 yaşındaki Hanife Anak, öğrenme hevesi ve azmi ile kampanyanın simgesi haline geldi.


Resmi kayıtlara göre 1 Temmuz 1913 doğumlu olan Hanife Nine, 2 çocuk ve 6 torun sahibi. Her akşam saat 18.00`de başlayan kurslara herkesten önce giderek büyük bir heyecanla kursun başlamasını beklen Anak, içinde inanılmaz bir okuma-yazma öğrenme hevesi olduğunu söyledi.


Hanife Ninenin, öğretmenin anlattıklarını çabuk kavradığı belirtildi. Yaşın ı göstermeyen Hanife Nine, "Kaymakam beye çok selamlarımı söyleyin. İyi ki bu kursları açtırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bütün insanlığa sesleniyorum. Okuma-yazma bilmeyenler mutlaka okuma-yazma öğrensinler. Ben bunu vasiyet ediyorum" diye konuştu.
Hanife teyzenin öğretmeni ve kursun verildiği İstiklal İlköğretim Okulu`nun Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş, mesai saatlerinin dışında akşam saat 22.00`ye kadar süren kurslara katılan vatandaşlara okuma-yazma öğretebilmek için seve seve ter döktüklerini söyledi.


99 yaşında bir öğrencisi olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyüktaş, "Bu asırlık çınar, öğrenmenin yaşının olmadığına en güzel örnek" dedi.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir