• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Şırnak-Cizre Yolu yıl  sonunda hizmete girecek''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Valisi Hasan İpek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın danışmanı Melih Çelik, Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanı Murat Elbir ve Karayolları 9.Bölge Müdürü Şamil Gülen’i makamında kabul etti.

Vali İpek, makamında ağırladığı konuklarıyla bir süre fikir alışverişinde bulunarak, Şırnak’ta yapımı süren yolların durumları hakkında bilgi aldı.

Görüşme sonrası gazetecilere bilgi veren Karayolları 9.Bölge Müdürü Şamil Gülen, Şırnak-Cizre karayolunun sene sonunda hizmete gireceğini, şu an yapımı devam eden iki tünelin 150.200 metresine gelindiğini ve iki ay içinde bu iki tünelin açılacağını söyledi.

Gülen konuşmasında, “ Ayrıca şuan Silopi TIR parkının karşısındaki Köprülü kavşağı ve Habur’a kadar olan kısmı bitirmek istiyoruz. Önceliğimiz o yönde. Daha sonra Silopi’nin içinden geçen yolu, geçici olarak bir çözüme kavuşturmak istiyoruz.” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanı Murat Elbir ise, Şırnak’ta yapılan tünel ve köprülü kavşak inşaatını yerinde görmek istediklerini belirterek, Habur’a yapılması planlanan 3.köprü projesinin tamamlandığını, ve onay geldiğinde, zaman kaybetmeden ihalesini yapıp hızlı bir şekilde inşaatına başlanacağını kaydetti.

Vali İpek, Habur’a yapılacak 3.Köprünün Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.    (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir