• DOLAR 34.282
  • EURO 37.646
  • ALTIN 2915.457
  • ...
Malatya`da trafik kazası: 1 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Alınan bilgiye göre, Doğanşahir ilçesi Erkenek Mahallesi`nde ikamet eden Şeyho Özavcı, torunu Berkan Özavcı`yı (7) berbere götürüp tıraş ettirdi.

Berber dönüşü Malatya-Adana karayolundaki yaya geçidini geçerken Berkan Özavcı, bir an dedesinin elini bırakınca, yoldan geçen 23 FH 124 plakalı tırın çarpması sonucu yaralandı. Doğanşehir Devlet Hastanesine kaldırılan Berkan Özavcı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tır sürücüsü Aslan Karataş (55), jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kazanın ardından mahalle halkı, karayolunu, devam eden kanalizasyon çalışmasında kullanılmak üzere getirilen atık su boruları ve traktör lastikleriyle trafiğe kapattı.

Yolda iki taraflı, bir kilometreye yakın araç kuyrukları oluştu. Olay yerine önce Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, sonra kaymakam Mehmet Soğukpınar gelerek vatandaşları sakinleştirmeye ve yolu açmalarını sağlamaya çalıştı.

Buna rağmen yolun açılması sağlanamayınca olay yerine Malatya Valisi Vasip Şahin geldi.

Mahalle halkına başsağlığı dileyen Şahin, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini ve bölgeye bir üstgeçit yapılacağını söyledi.

Vatandaşların yanında olduğunu belirten Şahin, mahalle halkının yarın bir heyeti kendisine göndermesini isteyerek, "Bu heyetle görüşelim, ne gerekiyorsa yapmak üzere karar verelim. Ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapalım" dedi.

Mahalle halkı, Vali Şahin`in konuşmasının ardından 4 saat trafiğe kapalı kalan yolu açtı.

Öte yandan Berkan Özavcı`nın annesi Sakine Özavcı ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayolunda üst geçit olmaması nedeniyle her sabah çocuklarını korka korka okula gönderdiğini dile getirerek, "Ne olur, yalvarıyorum, başka çocukların anneleri ağlamasın. Benim oğlumu geri getirebilecek misiniz? Ben kime sesleneyim? Kim sesimi duyacak? Duyun sesimizi. Yeter artık" diye konuştu.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir