• DOLAR 34.256
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2913.635
  • ...
Bingöl'de mobil sosyal güvenlik merkezi hizmete açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) bulunmayan il ve ilçelerde, yeni organize sanayi bölgelerinde ve doğal afet alanlarında 3G, 4G uydu iletişim teknolojisine sahip araçlardan (Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi) hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren Bingöl Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muzaffer Çakar, “Bingöl Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, tahsis edilen Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı ile Sosyal Güvenlik Merkezi bulunmayan Adaklı, Kiğı, Yayladere ve Yedisu ilçeleri ile organize sanayi bölgesi gibi yerlerde hizmet verecektir. Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı ile sosyal güvenlik hizmeti bireyin ayağına, beldelere, köylere ve gerekirse yaylalara kadar götürülecektir. Deprem, sel veya diğer doğal afetler olduğunda Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı afet bölgesine gönderilerek, hizmetin aksamadan yerinde verilmesi sağlanacaktır.” dedi.

Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı ile yerinden hizmetin planlanarak, uygulama ile dilekçe ve başvuruların elektronik ortamda alınabileceğini ifade eden Çakar, “Mobil pos cihazlar ile kredi kartı kullanılarak her türlü ödeme yapılabilecektir. Gerek duyulduğunda kimlik bilgileri teyit edilebilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından İl Müdürlüğümüze tahsis edilen Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi Aracı, 24.05.2014 Cumartesi günü saat 12.00’de Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenecek olan açılış töreni sonunda hizmete açılacaktır.” diye konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir