• DOLAR 34.275
  • EURO 37.668
  • ALTIN 2912.645
  • ...
MGK Belgesi İçin Gazeteciye 52 Yıl Hapis Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu`nun 28 Kasım 2013 tarihli gazetesinde "Gülen`i Bitirme Kararı 2004`te MGK`da Alındı" manşetine konu olan haberle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Gazeteci Mehmet Baransu ve Taraf gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban`ın hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etme" ve“MİT`in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlamalarıyla 26`şar yıldan 52`şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı (MİT) `ihbar eden` sıfatını taşıyor. Savcılık tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Mehmet Baransu`nun 28 Kasım 2013 tarihli Taraf gazetesinde“Gülen`i Bitirme Kararı 2004`te MGK`da Alındı" başlıklı haberde nitelik itibari ile gizli kalması gereken 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısı kararını manşetten yayınladığı ve bu yayınlarını ilerleyen günlerde de devam ettirdiği belirtildi.

Söz konusu haber metinlerinde MGK`nın 481 sayılı karar eklerinin bulunduğunu belirten savcılık iddianamesinde, “Bu eklerde `Gülen grubunun faaliyetlerinin tasfiye edilmesine ilişkin tedbirlerin yer aldığı` şeklinde gerçeğe aykırı yayın yapıldığıanlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

MİT`in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgileri ifşa etmek suretiyle suç işledikleri kaydedilen şüphelilerin “Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", “Devletin güvenliği veya iç veya dışsiyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etmeö ve “MİT`in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarını işledikleri belirtildi.

Mehmet Baransu ve Murat Şevki Çoban hakkında 26`şar yıldan 52`şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi`ne dava açıldı. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir