• DOLAR 34.269
  • EURO 37.619
  • ALTIN 2884.928
  • ...
Eyyubiye ilçesine uydu kentler yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yaptığı açıklamada, imara açılacak olan hazine arazilerinde yeni konutlar yaparak uydu kent sistemi ile rezerv konut dikeceklerini söyledi.

Şehrin hangi tarafa gelişmesi gerektiği ile ilgili çalışmalarının olduğunu belirten Ekinci,  “Kentsel dönüşüm ile ilgili uygulamalarımız, yapacağımız bir uydu kent sistemi ile rezerv konut dikeceğiz. O rezerv konut sayesinde biz, belli mahallelerde takas yoluna gideceğiz. Takasta aldığımız yerleri de kentsel dönüşüm kapsamında onları dönüştürüp, daha sonra bunun etrafına yayılmasını sağlayacağız” dedi.

Bu projenin belli bir maliyetinin olduğunu, bunun içinde bir çalışmanın yapıldığını söyleyen Ekinci, “Bunun tabi belli bir maliyeti var ama ondan sonra o yük belediyenin üzerinden kalkacak, vatandaşın da üzerinden kalkacak” ifadelerini kullandı.

Bu konuda TOKİ ile görüşme yapıp yapmadıkları konusuna da değinen Ekinci, “TOKİ ile geçtiğimiz hafta görüşmelerimiz oldu. Biz bu düşüncelerimizi kendilerine ifade ettik. Yetkililerle bir araya gelerek buraya davet ettik. Yakın bir zamanda buraya gelecekler, tabi burada biliyorsunuz ki, TOKİ konut üretimi noktasında başarılı bir örnektir. Onların da tecrübelerinden faydalanacağız.   Burada yeni alanların imara açılmasıyla birlikte onlarla beraber bir çalışma ortaya koyacağız” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir