• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.163
  • ...
Bakan Ala: Siyasi Partilere Yapılan Saldırıları Kabul Etmiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI –Ağrı’ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, iptal edilen ve 1 Haziran günü yeniden yapılacak olan seçimler çerçevesinde bazı ziyaret ve çalışmalarda bulunacaklar.

3 bakan basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundular.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’de 2002 yılından itibaren değişim sürecini yaşadığını ve 2023 vizyonu için halkın yerel seçimler ile birlikte yeniden görev verdiğini söyledi.

İçişleri Efkan Ala, bu çerçevede Ağrı’da 1 Haziran günü yapılacak olan yerel seçimler için bazı ziyaret ve çalışmalar için geldiklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, vatandaşlarla birlikte olmaya geldiklerini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, “Biz hiçbir zaman bir vatandaşımızın baskı altında korkarak ürkerek oy kullanmadığı bir ortam arzu etmeyiz. Bunun zaten bir değeri de olmaz. İnsanların özgür iradeleriyle vermedikleri bir oyun ne bir temsil gücü olur ne bir değeri olur. Dolayısıyla öncelikle ben bu seçimin özgür bir ortamda bütün partilerin katkısıyla özgür bir ortamda halkın hiçbir endişeye kapılmadan seçime gidip oy verdiği bir seçim olmasını temenni ediyorum. Bizim bütün arzumuz ve çabamız bu yöndedir. “ ifadelerini kullandı.

İç İşleri Bakanı Efkan Ala sorulan soruya şu şekil cevap verdi. Ala, öncelikle Ağrı’da yakılan araçlar noktasına değindi. Bakan Ala,”  Aracı yakılan vatandaşlarımızın zararları karşılanacak. Başbakanımız 30 Mart yerel seçimlerinde verdiği talimatlar doğrultusunda Ankara’dan özel ekip oluşturduk ve buraya gönderdik. Bununla ilgili 13 kişi gözaltına alındı ve yargılanıyorlar. Ve yaptıklarımızı, yapamayacaklarımızı halk ile paylaşanlardanız. Saklı gizli bir durum olmaz. “ dedi.

Siyasi partilere, STK’lara ve son olarak Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Darakol köyünde HÜDA PAR’lı 3 vatandaşa yönelik yapılan saldırıyı değerlendiren Bakan Ala, gerek STK’lara, gerek siyasi partilere ve gerekse insanlara yönelik gerçekleştirilmiş hiçbir saldırıyı tasvip etmediklerini belirterek, “Tahammül edilebilecek bir durum da değildir.  Biz bunların güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz.” İddiasında bulundu.

Bakan Ala’nın seçim güvenliği üzerine sorulan soruya ise şu şekilde cevap verdi: “ Türkiye kaliteli seçim yapmayı ve dünyaya örnek olabilen bir demokrasi geçmişine sahip. Özelikle sandığın Ülkenin namusu olduğuna inanmış ve sandıkta kim çıkarsa çıksın yönetecek olan odur düşüncesindeyiz. Sandığa hiçbir şekilde dokundurtmayız. Ne devlet ne de başkasının sandığa dokunmasına izin vermeyiz. Sandık milletin oylarını özgürce, rahatça yöneticilerini belirleneceği yerdir. Onun için sandığa güvenlik güçleri belirli bir noktada ancak yaklaşabiliyor.” Dedi.

Tehditlerin olduğu yerlerde hemen tedbir aldıkları iddiasında bulunan Bakan Ala, “Seçim zamanında yapılan tehditlerin demokrasiye vurulan bir hançerdir. Dileğimiz tehdit ve problem olmadan bir seçimin gerçekleşmesidir. Bunun için güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Milletimizi de rahatsız etmeyecek şekilde önlemleri alıyoruz. Ve Ağrı için güvenli bir seçimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir