• DOLAR 34.238
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2875.983
  • ...
SON DAKİKA
`Çocuklarımızı geri verin!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemi devam ederken her gün yeni bir aile daha çocuğuna kavuşmak için eyleme katılıyor.

Çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü ifade eden Baytok ve Yıldız aileleri de duruma isyan ederek eylemlere destek verdi. Dağa kaçırılan çocukların anneleri Zeynep Baytok ve Hediye Yıldız, barış istediklerini belirterek çocuklarının kendilerine geri verilmesini istediler

“Ciğeriniz yanmıyor mu?”
Çocuğu Osman Baytok’un (18)  dağa götürüldüğünü savunan Zeynep Baytok, “Oğlum serbest meslekte çalışıyordu. Onunla telefonda konuşurken sürekli ağlıyordu. Bana da ‘anne ağlama’ diyordu. Oğlumun ayağı doğuştan sakattır. Babası da hastadır. Ben oğlumu istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Bizler barış istiyoruz. Sizin de çocuğunuz yok mu? Ciğeriniz yanmıyor mu?” diye feryat etti.

“Huzurumuz kalmadı”
Oğlu Yunus Yıldız’dan (17)  4 yıl boyunca haber alamadığını ifade eden Hediye Yıldız ise, “Oğlum 4 yıl önce bir bayram akşamı gitti. Burhanettin Yıldız Anadolu Meslek Lisesinde okuyordu. Bizler barış istiyoruz. Çocuklarımız geri gelsin. Huzurumuz kalmadı. Evde bunalım yaşıyorum. Bütün haberleri takip ediyorum.” diye konuştu. 

(Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir