• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Muş'ta balık avı yasağı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Muş’ta balık avının yasaklandığını duyurdu. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada balık avı yasağının il sınırları içerisindeki tüm göl, gölet ve akarsularda, 15 Mayıs’tan 15 Ağustos’a kadar devam edeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada yasağa uymayanların tespit edilmesi halinde 282 TL’den bin 928 TL’ye kadar para cezası uygulanacağı, suçların tekrarı halinde bu para cezalarının 2 kat daha arttırılacağı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “İlimiz sınırları içerisinde yer alan Alparslan I baraj gölü, Haçlı gölü, Hamurpet Gölü,  Kazan Gölü, Arıncık Regülatörü, Hasköy sulama barajı ve  bunlarla bağlantılı tüm akarsularda 2014 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı İlimiz için 15 Mayıs 2014 tarihinde başlayıp, 15 Ağustos 2014 tarihinde sona erecektir. Bu dönemde amatör olarak da avcılık yapmak yasaktır’’ ifadelerine yer verildi.

Açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi: “İl Müdürlüğümüz ve tüm İlçe Müdürlüklerimiz avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacaklardır. Cezalar İdari Para Cezası olarak uygulanacak olup, en düşük ceza 282 TL, en yüksek ceza ise bin 928 TL.’dir. Suçların tekrarı halinde cezalar iki kat olarak uygulanacaktır’’ ifadelerine yer verildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir