• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Devlet, Yasal STK`ları Terörize Etmek İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından Balıklı Parkında yapılan kitlesel basın açıklamasında, Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesinin Adıyaman`daki İslami sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyelerinden 6 kişiye yasal faaliyetlerinden dolayı verdiği toplam "50 yıl" hapis cezasını şiddetle kınadı.

"Bu Karar, Kel Alileri Hatırlattı"
Platform adına açıklamayı okuyan Mustazaf-Der Şube Başkanı Mehmet Kaya, 21.yüzyılın Türkiye`sinde ``İleri Demokrasi`` kavramlarının hükümetin en yetkilileri tarafından dile getirildiği bir dönemde, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eşine ancak İstiklal Mahkemeleri uygulamalarında rastlanacak bir karara imza atıldığını ifade ederek şöyle konuştu "Bu karar bize Kel Ali ve benzerleri tarafından Bediüzzamanları, Şeyh Said`leri İskilipli Atıf Hoca`ları ve daha nice alimleri sarık taktığı, Kur`an ve Eza-ı Muhammedi`yi okudukları için, cezalandırılan mazlumları hatırlamaktadır."

"Yakın geçmişteki bu uygulamalara imza atanlar nasıl ki bugün lanetle anılıyor iseler, bu uygulamalar da şüphesiz yakın bir gelecekte lanetle anılacaktır." Diyen Kaya, "Bu karar hiçbir şekilde şiddete bulaşmamış, polise, askere, işyerlerine molotofla saldırmamış, polise taş atmayıp polisi tokatlamamış, tamamen yasal faaliyet yürütmüş vatandaşların devlet eliyle cezalandırması ve terörize edilmek istenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. " dedi.

"Kolluk Kuvvetleri İslami Oluşumlara Kindarca Keyfi Bir Şekilde Davranıyor"
Siyasi iktidarın `bu olay yargınındır` diyerek sorumluluktan kurtulamayacağını vurgulayan Kaya, İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerinin islami Oluşumlara karşı keyfi ve kindarca davranıldığına dikkat çekerek; "yasal faaliyetler suç unsuru olarak mahkemelerin önüne sunulmuştur."dedi.

"İsrail ve ABD`yi Protesto Etmek Suç Sayıldı"
Açıklamada; Malatya Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kutlu Doğum etkinliğinden İsrail ve ABD`yi protesto etmeye, fakir ile muhtaç ailelere yapılan yardımlara kadar bir çok İslami ve İnsani yasal faaliyetin suç unsuru olarak gösterildiğine dikkat çekilerek; "Bu insani ve islami hayır işlerini yapan 6 STK üyesine mahkeme tarafından 50 yıl ceza verilmiştir."ifadelerine yer verilerek; Hak ve Özgürlükler Platformu olarak bu tür zulümlere sessiz kalmayacaklarının altı çizildi.

"Hüsnü Mübarek`ten, Kaddafi`den ve Bin Ali`den Ders alın"
Son olarak bu haksız kararları alan ve sessiz kalanlara seslenilen açıklamada, "Gelin halkın dini inancı ile barışın,onlarla mücadele etmeyin,bakın en yakın tarihte bunların sonucu ne oldu. Kendilerini hiçbir zaman devrilmeyeceklerini ve halk tarafından bir gün hesap sorulamayacağını zanneden, Mısır`ın Firavunu Hüsnü Mübarek,Halepçe katili Saddam Hüseyin, Kaddafi, Bin Ali ve benzerlerinin şu an halk tarafından devrildiklerini ve zelil duruma düştükleri tüm dünya tarafında görüldü."denildi.

Kitlesel protesto ve basın açıklaması, zalimlere okunan bedua ve mazlumlara yapılan duanın ardından sona erdi.

Şefik Mert-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir