• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK`ye Tepki Gösteren Aileler Eylemlerini Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Piknik bahanesi ile Lice`ye götürülen çocukların PKK tarafından dağa kaçırılmasına tepki göstererek eylem başlatan ailelere katılım artıyor.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde kurdukları çadırda eylem başlatarak çocukların geri getirilmesini isteyen ailelere, 40 gündür çocukları dağa kaçırılan Karaşin ailesi de katıldı.

‘Çocuklar dağa gideceklerini nerenden bilsinler’
Oğlunun yaklaşık 40 gün önce dağa kaçırıldığını dile getiren anne Yüksel Karaşin, “17 yaşındaki oğlum Ali Karaşi’ni yaklaşık 40 gündür dağa götürmüşler. Ben belediyeye gittim yaklaşık 5 saat belediyede kaldım ama beni kimse ile görüştürmediler. Selahaddin Demirtaş televizyona çıkıp diyor çocuklar kendi isteği ile dağa çıkmış. Eğer çocukları onlar dağa götürmemişlerse, bu çocuklar dağdakilerin yerlerini ve oraya nasıl gidileceğini nereden bilir.” ifadelerini kullandı.

"Çocukları dağa çıkaranların yürekleri yanmıyor mu?"
Çocukları dağa götürenlerin kendi çocuklarının ayrılığına bir hafta bile dayanamayacaklarını söyleyen Karaşin, “Bir taraftan barış vardır diyorlar diğer bir taraftan ise çocukları dağa kaçırıyorlar. Bu çocuklar dağa çıkaranların da çocukları yok mu? Onların da yürekleri yanmıyor mu? Benim bir oğlum vardı onu da dağa götürdüler. Eğer onlar dayanabiliyor iseler gelip kendi çocuklarını bana versinler bir hafta onların çocuklarını saklıyayım bakalım onlar dayanabiliyorlar mı?” dedi.

“Biz nereye gittik ise kapılar yüzümüze kapandı”
Belediyenin kendisine yardımcı olmadığı ve kendisi ile ilgilenmediğini dile getiren Karaşin, “Benim çocuğumu nasıl götürmüş iseler öyle de geri getirsinler. Ben belediyeye dedim bana yardımcı olun çocuğumu getirelim yoksa gidip eylem yaparım onlar da bana dedi git elinden geleni yap. Belediyeden niye kimse gelip bizimle görüşmüyor kaç gündür biz buradayız gelip bizimle görüşsünler desinler bunların dertleri nedir. Seçim zamanlarında gelip kapımızı çalıyorlar oy istiyorlar. Şimdi ise seçim zamanı değil hiç kimse bizim kapımızı çalıp derdimizi bile sormamış. Biz nereye gittik ise kapılar hepsi yüzümüze kapandı.” şeklinde konuştu.   (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir