• DOLAR 34.294
  • EURO 37.558
  • ALTIN 2933.388
  • ...
Fırat Üniversitesi`nde Yıl Sonu Kardeşlik Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ’da yaklaşık on camianın bir araya geldiği ve üniversiteli gençlerin oluşturduğu İslami Gençlik Platformu’nun organize ettiği ‘Yıl Sonu Kardeşlik Gecesi’ etkinliği düzenledi.

Yağmura rağmen halkın yoğun ilgi gösterdiği ve çoğunluğu üniversiteli gençlerin oluşturduğu etkinlik,Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan Mehmet Burak Demir,”Allah rızasını gaye edinip genelde Türkiye, özelde Elazığ ve gençliğin geleceği için zamanından feragat eden İslami Gençlik Platformu adına, öncelikle Soma’da vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı dileriz.

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yıllar bir biri ardınca geçerken dünyada gelişen teknoloji ve insani bilimlere inat, günden güne kötüye giden ahlaki çöküntü, İslami ve insani hassasiyete sahip Müslümanları telaşlandırmaktadır. Gün geçtikçe büyüyen problemlerin iyice analiz edilip çözümler üretilmesi, üzerimizdeki en büyük sorumluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.                                                                                                  Yarının toplumunu bugünün gençleri oluşturur. Gelecekte ilerlemeyi hedefleyen toplumların, gençlerini daha iyi eğitmesi ve ilmi düzeylerini yükseltmesi gerekir. Bu gelişimin en büyük merkezi ise, hiç kuşkusuz üniversitelerdir. Bir düşünür , ‘Bir toplumu bozmak istiyorsanız oraya üniversite yapmalısınız.Çok iyi noktaya çıkarmak istiyorsanız yine üniversite yapmalısınız.’der.                                                                                                  Dünya çapında yapılan araştırmalara göre karma eğitim sistemi, şehevi duygulara yönelimden dolayı, eğitim kalitesini ve başarısını ciddi derecede düşürmektedir. Tam da bu noktada, İslam’ın sarhoşluğu haram kılması açısından, gelişmiş, geçmiş ve gelecek bütün dönemlere ışık tutmaktadır. İslami hassasiyetlere sahip gençler olarak, bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon, akılları sarhoş olmaktan kurtarma ve özünü hatırlatıp öze dönüşünü gerçekleştirme çabasıdır. ” İfadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemini anlatan Demir’in konuşmasından sonra Selami Güneş ve Grup Genç’in ilahi ve ezgileriyle etkinlik devam etti. Etkinlikte birçok İslami çalışmalarda bulunan kişilere ‘Yılın Davetçisi’ ödülü verildi. Şiddetli yağmur nedeniyle yapılması gereken tiyatro gösterileri iptal edilen etkinlik kısa kesilerek, ilahi ve ezgilerle sona erdirildi.

(Yasin Kavaklı/  Ömer Nas –İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir