• DOLAR 34.204
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2889.899
  • ...
Lise öğrencilerinden minik kardeşlerine oyun parkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Vali Aydın Arslan Fen Lisesi öğrencileri ve temsilcileri, kardeş okul olarak seçtikleri Sur ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulunda, öğrencilere bir organizasyon düzenledi.

Sur ilçe Kaymakamı Aydın Ergün’ün de katıldığı programda, toplanan 20 bin liranın üzerinde yardım öğrencilere ulaştırıldı.

Vali Aydın Arslan Fen Lisesi okul temsilcisi Ravzanur Eker ve okul öğrencileri, Cumhuriyet ilköğretim okulunda bulunan bin öğrencinin kırtasiye ve oyuncak ihtiyacını karşılayacak kadar yardım topladı. Bunun yanında belirlenen 400 öğrenciye okul çantası 100 kişiye okul forması verildi, ihtiyacı olan 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin tamamının mont ve ayakkabı ihtiyacı karşılandı.

Cumhuriyet ilkokulu mezun olan öğrencilerden Vedat Balgül tarafından da, okulun tüm sınıflarına projeksiyon ve dizüstü bilgisayar verildi.

Toplanan maddi yardımlarla Vali Aydın Arslan Fen Lisesi, Cumhuriyet ilkokuluna çocuk parkı yaptırma kararı aldı ve satın alınan çocuk parkı bundan sonra cumhuriyet ilköğretim okulunda bulunan minik yüreklerin daimi eğlencesi olacak.

Ayrıca fen lisesi öğrencileri cumhuriyet İlköğretim Okulunun, Okul Aile Birliğine de maddi yardım yaparak okulun çevre düzenlemesi gibi alanlarda da destekçisi oldu.
Organizasyonda liseli öğrenciler, okul bahçesinde çocuklarla birlikte zaman geçirip, oyun oynayarak çocukları eğlendirdiler.

Organizasyonda Sur Kaymakamı minik öğrencilere hediyeler dağıttı. (Hasan Önalan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir