• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
"Eyyübiye'de kaçak yapılara izin vermeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili Necmeddin Sağlam, Şanlıurfa’da görev yapan çok sayıda gazeteci ve muhabirle birlikte Eyyübiye ilçesinde kırsal bölgelerde ve bazı mahallelerde hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları gezerek yerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Vekili Sağlam, “Biz kimsenin evini yıkmayız fakat hazine arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapılara da karşı duruyoruz.” dedi.

Sağlam, Küçükhan köyünde 1500 metrekare etrafı çevrili hazine arazisinin kimler tarafından işgal edildiği öğrenmek için duvarda yazılan telefon numarasına kendi telefonundan ulaşarak bir görüşme gerçekleştirdi.

İsmi öğrenilemeyen şahsı arayan Sağlam, kendisini normal bir vatandaş olarak tanıtıp, araziye alıcı olduğunu ifade etti. Sağlam, telefonla görüştüğü kişi ile pazarlık yaparak 100 bin lira olarak değeri biçilen hazine arazisine indirim yapılmasını istedi. Telefondaki şahıs ise sadece 5 bin Lira indirim yaparak, tapusu olmadığını ve hazine arazisi olduğunu belirterek en son 95 bin liraya kendisine satabileceğini söyleyerek belediyenin çıkaracağı soruna karışmayacağını söyledi.

Küçükhan köyünde 147, Yenice, Yayla ve Selçuklu Mahallelerinde tespit edilen 120 kaçak yapıyla ilgili cezai işlemlerin başlatıldığını ve hukuk bürosu tarafından savcılığa verildiği söyleyen Sağlam, “Şuana kadar ise kaçak yapıyla mücadelede, toplam 15 temel ve kaçak yapının Eyyübiye Belediye tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Bu konuda gerekenler yapılacaktır.” dedi.

Sağlam yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız zor şartlar altında mücadele ederek buraları yıktılar. Son birkaç gün içerisinde gerek hazine arazisi işgal edilerek yapılmış olan yapılar ve gerekse gördüğünüz gibi bu bölgenin tek piknik alanı olan ormanlık yerler, burada yapılmış olan inşaatlarla ilgili ortaya koyduğumuzu kararlılığı göstermek amacıyla sizleri buraya getirdik.” şeklinde konuştu.

Küçükhan köyündeki hazine arazileri üzerlerine yapılan kaçak yapıların tümünün yapsat işiyle uğraşan kişilere ait olduğunu belirten Sağlam, “Buraların tamamı yapsatçılar tarafından işgal edilmiş ve onlar tarafından derme çatma binalarla yapılarak, biran önce de elinden çıkarmak için yapılan yapılar. Biran önce bir fakir bulalım bunu hemen satalım ki, biz aradan çıkalım gibi yapılmış olan yapılardır. Eğer ki, hazine arazisi üzerine yapılmış bir kaçak yapı varsa, bu yapı ile ilgili bir tutanak tutmuşsak, tutanakların tamamını hukuk büromuza gönderiyoruz, hukuk büromuzda bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyor.” ifadelerinde bulundu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir