• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Batman'da yakalanan 256 kişiden 40'ı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Emniyet Müdürlüğü, 15 Nisan ile 20 Mayıs tarihleri arasında kentte bir aylık çalışmaları açıkladı. Bu süre zarfında cinayet, gasp, çeşitli hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarından aranan toplam 256 kişi yakalandı, bunlardan 40’ı tutuklanıp cezaevine gönderildi, 145 kişi ise serbest bırakıldı. Geri kalan 71 kişinin de gözaltında olduğu belirtildi.

Kentte hırsızlık ve çeşitli olaylara karıştığı iddia edilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalar hakkında şu bilgilere yer verildi:

Cinayet ve Gasp Büro Amirliği
İl genelinde çeşitli tarihlerde meydana gelen adam öldürmeye teşebbüs, gasp, çocuk kaçırma, ateşli silahla kasten yaralama, kesici aletle kasten yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ikamet kurşunlama, silahla tehdit ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından toplam 50 zanlı yakalandı. Zanlılardan, silahlara ait fişekler ile olaylarda kullanılan bıçak ele geçirilirken, zanlılar hakkında gerekli işlemler yapılarak adli mercilere sevk edildi.

Hırsızlık Büro Amirliği
Ev ve işyerinden hırsızlık, açıktan hırsızlık ve otodan hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen 63 kişi yakalanırken bu zanlıların, ilde meydana gelen 46 olayın faili oldukları belirtildi.

Zanlılardan 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 55 zanlı Savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Yakalanan zanlılardan 9 adet motosiklet, bir adet tablet bilgisayar, 150 TL para, bir adet cep telefonu, 800 metre telekom kablosu, bir adet kaynak makinesi, bir adet LCD Televizyon, 2 adet gümüş yüzük ve bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirelerek çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Oto Hırsızlığı Büro Amirliği
Batman ve diğer illerden çalınan motosikletler üzerinde yapılan çalışmalarda motor ve şasi numarası silinmiş 6 adet motosiklet ele geçirildi. Bu motosikletlerin alınan bilirkişi raporlarında bir adet motosikletin Siirt’ten, bir adet motosikletin Diyarbakır’dan, bir adet motosikletin Batman’dan çalıntı olduğu tespit edilirken 2 motosikletin hurdaya ayrıldığı, bir motosiklet hakkında sahtecilik suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Yakalanan 8 zanlı ise Savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği
Kapkaç, güveni kötüye kullanma, yankesicilik ve dolandırıcılık suçlarından, toplam 20 olayla ilgili olarak yakalanan 28 zanlı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Zanlılardan ele geçirilen 3 adet cep telefonu ve 800 TL para ise, savcı talimatıyla müştekilere teslim edilmiştir. 

Aranan Şahıslar Büro Amirliği
Çeşitli mahkemelerce haklarında yakalama müzekkeresi çıkartılan, toplam 86 şüpheli yakalanırken bu zanlılardan 32’si çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından Tutuklanarak cezaevine gönderildi, 54 şüpheli de serbest bırakıldı. Ayrıca bir zanlı, Yoklama Kaçağı/Bakaya suçundan yakalanarak Askerlik Şubesine teslim edilmiştir.

Resmi Asayiş Ekipler Amirliği
Bu süre içinde 155 Polis İmdat Telefonuna 2 bin 582 adet ihbar yapıldı. 9 bin 819 şahsın GBT sorgulaması yapılarak ülke genelinde aranan 21 kişi yakalandı.
İkametten ve işyerinden hırsızlık, motosiklet hırsızlığı ile uyuşturucu madde kullanan toplam 23 kişi suçüstü yakalandı.

Ayrıca bin 549 adet oto ve 395 adet motosiklet sorgulaması yapıldığı belirtildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir