• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
Batmanlıların vazgeçilmez tahtları usta ellerde yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın vazgeçilmezi olan tahtlar, başlayan sıcaklarla birlikte rağbet görmeye başladı. Sıcakların iyice hissedildiği bu günlerde Batman’da vatandaşlar, evlerinin damında kurdukları tahtlarla hem serinliyor hem de haşerelerden korunuyor.

Yaza girmeden önce taht hazırlıklarını yapmaya başlayan kaynakçıları ise tatlı bir telaş sarmış durumda. Birbirlerinden farklı fiyatlarda olan tahtları yapan kaynakçılar, geçimlerini yazın en çok taht yaparak sağlıyor.

Kendisi ile birlikte 8 kişilik ailesinin geçimini yaptığı tahtlarla sağlayan kaynakçı Ata Sakin, sene de ortalama yaklaşık 100 taht sattığını ifade etti. Tahtların fiyatının 250 ile 450 TL arasında değiştiğini belirten Sakin, “Her sene taht yapıyorum ve bu şekilde geçimimi sağlıyorum. Bölgemiz çok sıcak olduğundan dolayı vatandaşlar damlarda yatmak zorunda kalıyor. O yüzden gelip taht alıyorlar. Benbde boş durmadan taht yapıyorum. Vatandaşların istediği sipariş üzerine taht yapıyorum. Tabi ki eskisi gibi iş olmuyor.” dedi.

Sıcaklardan dolayı evlerinin damlarında yatmak amacıyla Hasankeyf’ten Batman’a taht almaya gelen vatandaşlardan Ali Akbaş, “Bölgemizde havalar çok sıcak olduğu için bizler yazın damlarda yatıyoruz. O yüzden gelip taht alıyoruz. Evin içinde sıcaktan yatamıyoruz. Yazın damda tahtların üzerinde yatmak da bir başka güzel oluyor.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir