• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Rojhat bebeğin ölümünde ihmal iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN  -  Midyat Devlet Hastanesinde geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybeden 7 aylık Rojhat Özaslan’ın ölümünde ihmal olduğu iddia edildi. Rojhat bebeği 15 Mayıs’ta çocuk doktoruna muayene ettirdiklerini ve Cumartesi gecesi ise çocuklarını 4 kez hastanenin acil servisine  götürdüklerini ifade eden Özaslan ailesi, doktorların ilgisizliği nedeniyle çocuklarının yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Çocuklarının ölümünden sorumlu tuttukları kişiler hakkında suç duyurusunda bulunan Özaslan ailesi, konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına ve Sağlık Bakanlığına şikayette bulunduklarını ifade etti.

“Soğuk almış bir şeyi yok”

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan bebeğin babası Bilal Özaslan (25) şunları söyledi: “Cuma günü öksürük şikâyeti ile hastaneye başvurduk. Çocuk doktoru Mehmet D. bebeğimizi muayene etti. Göğsünde sıkışma var, öksürüyor diye başvurduk. Doktor sadece kalbini dinledi şurup yazıp ‘soğuk almış, bir şeyi yok’ diyerek muayene etti. İlaçlarını aldık eve geldik. Akşam yine rahatsızlandı bu sefer acil servise götürdük. Erkan Y. nöbetçi doktor,  şikâyeti budur, hastaneye Cuma günü götürdük soğuk algınlığı var dediler. Doktor bakmadan bize sadece, ‘ateşini ölçtürün ve eve götürün’ diyerek gönderdi. Ben de bu çocuğa bir şey olursa sorumlusu sensin’ tamam dedi ‘sorumlusu benim dedi’. Ateşini ölçtürdüm 37,5 dereceye geldiğini söyledim. Öyle söyleyince çocuğun üzerine durduğumuzu anladı,  hemşirelere gidin söyleyin biraz buhar versin rahatlasın. Hemşireye götürdük yarım saat kadar buhar verdiler. Tamam diyerek bir şeyi yok, eve gidin denildi. Saat 09.00 sıralarında çocuk rahatsızlığı artı ve sürekli ağlıyordu. Saat 10.00 civarlarında yine hastaneye getirdik, beyin tomografisi çekin, midesine bir bakın dedik. İlaç yazdı, hemşireler bunu uygulasınlar, gaz varsa rahatlar zaten, hemşireler bu ilaç hastanede yok, gidip eczaneden alıp gelin dediler. İlacı eczaneden alıp geri geldik, doktor bu ilacız siz uygulayacaksınız, arık eve götürün bizi tekrar gönderdiler. Eve geldik ilacı uyguladık, gece saat 24.00 olmuştu, çocuk sürekli ağlıyordu. Daha sonra babam hastaneye çocuğu götürdü.”

“Bebekle İlgilenmediler’

Rojhat’ın dedesi Abdulhalim Özaslan ise, rahatsızlığı artan bebeği tekrar hastanenin acil servisine götürdüklerini söyledi.  Özaslan, “Ben dedim neden bakmıyorsun, dört seferdir hastaneye getiriyoruz. Bu çocuğa ne olduğunun bir belirtisi yok mu? Doktorları çağırdım geldi, tekrar oksijeni burnuna verdiler. Kan aldılar, ben çocuk doktorunu çağırın dedim. Sonra kalp şeridi bağladılar. Bakıyorum yani kalbi çok vuruyor. İstirahattadır dediler, telefon ederek çocuk doktorunu çağırdılar. Sonra doktor damar aramaya başladı. Baktım çocuğun ağlaması durdu. Bilgisayarda da görünüyordu kalbi de durdu. O sırada bizi koridora çıkardılar. Dedi biz kalp masajı yapacağız. Daha önce de ben dedim bizi Mardin’e veya başka bir yere sevk edin,  gönderin. Bu çocuk durmuyor bellidir, gidicidir. O esnada kalbi durdu. Çocuk doktoru da oradaydı. Nöbetçi doktor da oradaydı. Aynı gün hastaneye dört sefer gittik. Şikâyetimiz çocuğun kalbi hızlı atıyordu ve hep ağlıyordu. Hastane de sorumlu kimse biz hepsinden şikâyetçiyiz. Hiç ilgilenmediler. Zaten ilgilenseler bizi dört sefer eve geri göndermezlerdi. Ya yatırırdı, ya serum takarlardı ve ya bir yere sevk ederlerdi. Her götürmemizde bir şeyi yok denerek geri gönderildik. En sonunda çocuk taburcu edilirken ellerinde öldü. Ben fazla anlamadığım halde çocuğun ağır olduğunu biliyordum. Onlar bizi eve gönderiyor bir şeyi yok diye. En son reçete yazdı çıkınca bu ilaçları alın dedi. Çocuk elinde ölüyor. Bu kadar sorumsuzluk olmaz.”şeklinde konuştu.

Aile, “Bizim canımız, yandı başkasının canı yanmasın!” diyerek sorumluların adalet önünde hesap vermesini istediklerini belirtti.

Bebeğin annesi Canan Özaslan’da, “Her hastaneye götürüşümüzde, bir şeyi yok denilerek bizi eve gönderiyorlardı.”dedi.

İddiaları sorduğumuz Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Bilal Arıkan, konuyu idari olarak soruşturduklarını söyledi.

(Adnan Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir