• DOLAR 34.191
  • EURO 37.563
  • ALTIN 2890.4
  • ...
`Asıl Yargılanması Gereken Sisi`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Nizip İhsan-Der, Mısır’da darbeyle yönetime gelen Sisi’nin yandaşlarından oluşan Minye ceza mahkemelerinin verdiği idam kararlarını kınamak için Nizip Cumhuriyet meydanında basın açıklaması düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını, Nizip İhsan-Der adında Mehmet Faik Doğan okudu.

Soma için taziye dileklerinde bulunuldu

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için taziye dilekleriyle başlanan açıklamada; “Soma’da vatandaşımızın elem verici maden kazası sonucu vefat etmesi tüm halkımızı olduğu gibi bizleri de son derece üzmüştür. Rızıklarını alın terleriyle, olabilecek en helal yoldan kazanan bu kardeşlerimizin mazlumca vefatlarını, yüce rabbimiz inşallah kendileri için hayırlara tebdil edecektir. Bu acı olayın son olması dileğiyle, vefat eden tüm vatandaşlarımıza şanı yüce Mevla’mızdan rahmet ve mağfiret dilerken, kederli ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine de sabr-ı cemil dileriz. Hepimizin başı sağ olsun.”denildi.

Mısır’daki cunta mahkemelerinin verdiği idam kararlarının eleştirildiği açıklamada“Bugün, Mısır’da darbe karşıtlarını yargılamak üzere özel olarak kurulan mahkemelerden Minye Ceza Mahkemesi; Mart ayında verdiği ön kararla idama mahkûm ettiği 529 kişinin ardından yine sudan gerekçelerle bu davanın devamı niteliğinde olan başka bir davada yargılanan ve aralarında İhvan lideri Muhammed Bedii’nin de olduğu tam 683 darbe karşıtının idamına hükmetti.”denildi.

“BM ikiyüzlülüğünü ilan etti”

Verilen idam kararlarına karşı Batı’nın tutumunun da eleştirildiği açıklamada; “Seçimle işbaşına gelen meşru yönetimin darbeyle devrilmesinin uluslararası hiç bir hukukla bağdaşmadığını herkes bilmektedir. Buna rağmen başta BM sessiz kalarak ikiyüzlülüğünü ilan etmiş ve yapılan bu hukuksuzluğun destekçisi konumuna düşmüştür. Aynı şekilde ABD ve AB gibi sözüm ona sözde demokrasi havarisi olan devletler de yapılan bu zulme destek olmuşlardır. Bizler batıdan ve batının yardakçılarında medet ummuyoruz. Ama onların münafıkça olan ikiyüzlülüğünü orta koymak istiyoruz.”ifadelerine yer verildi.

“Asıl yargılanması gereken Sisi’dir”

Kararların tarihin en kara lekesi olduğu ifade edilen açıklamada; “Yüzyılın en büyük toplu idamlarından biri olan bu kararı hukuki, ahlaki, vicdani ve insani bulmuyoruz. Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi, Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Şuna da inanıyoruz er ya da geç Sisi ve zihniyetine olanları da yargılanacağına inanıyoruz. Hem bu dünya da hem de ahirette ebedi bir cehennemi yaşayacaklar Allah’ın izni ile.

Müslüman kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.  Herkesi de mısır da olan haksızlıkları kınamaya davet ediyoruz.”denildi.

“Doğu ve Güneydoğu’da cereyan eden olaylar endişe verici”

Bölgemizde PKK’nin son zamanlarda yaptıklarına da değinen Doğan, “Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu’da cereyan eden olaylar endişe veri ve kaygı verici olarak görüyoruz. Zira son zamanlarda doğu ve güney doğuda eşkıya; her gün yolları kesip araç yakarken, körpecik çocukları kendi kirli savaşına alet etmek için dağlara kaçırırken, hükümet ise başını kuma gömen devekuşu misali olayı görmezlikten gelmektedir. Nasıl olsa ölen polis değil, asker değil. Bin çocuk ölmüş kimin umurunda.”dedi.

“Eşkıya PKK; İslami STK`ları bombalıyor, Hükümet sağır”

Hükümetin de eleştirildiği açıklama şu ifadeler dikkat çekti: “Hükümetin şu ana kadar gerçekleştirdiği ve bizzat Başbakan`ın: "Artık analar ağlamasın" diye özetlediği barış sürecinin Doğu ve Güneydoğu bölgemize pratik yansıması şu şekilde olmuştur: Eşkıya PKK; İslami STK`ları bombalıyor, Hükümet sağır. Eşkiya PKK; yolları güpegündüz kesip ahkâm kesiyor, araç yakıyor, haraç alıyor, Hükümet dilsiz. PKK, anaların yüreğine ateş düşürerek dağa çocuk kaçırıyor, köy basıp ihtiyar insanları kaçırıyor, kadın yaşlı demeden uzun namlulu silahlarla tarıyor, Hükümet kör. Zalim PKK, şımarık oğlan rolünde sağa sola saldırıyor, Hükümet üç maymunu oynamaya devam ediyor. Tüm kesimlerce iyice bilinmelidir ki bu hain çetenin zulümlerinin bir ortağı da bizzat Devlettir.”

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren katılımcılar, Ali Ateşçi Hoca’nın yaptığı duanın ardından sessizce dağıldılar. (Bayram Çakar- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir