• DOLAR 34.287
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2917.56
  • ...
Yardıma muhtaç yaşlı kadın yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Eşi vefat ettikten sonra tek başına yaşama tutunmaya çalışan 65 yaşındaki Zeynep. Ç,  hasta olduğundan dolayı kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. yokluk içinde hayat mücadelesi veren yaşlı kadın komşuların kendisine getirdiği yemeklerle idare ediyor.

Kendisine bakacak kimsenin olmadığını ifade eden Zeynep. Ç,  yardıma muhtaç olduğunu ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

Etrafı açık bir evde yaşadığından güvenliğinin olmadığını belirten Zeynep . Ç,  “Eşim hayattayken beraber yaşıyorduk. O vefat ettikten sonra yalnız başıma kaldım. Kaldığım ev, etrafı açık olduğundan hiç güvenli değil. En azından evin etrafı kapatılsa güvenliğim açısından iyi olur.” dedi.

Yiyecek hiçbir şey yok
Evde hiçbir şey olmadığından bazı günler aç kaldığını ve komşuların getirdikleri yemeklerle idare ettiğini söyleyen Zeynep. Ç,  “Evde kendime yemek yapmak için hiçbir şeyim yok. Yemek pişirmek için bir tüpüm bile yok. Bazen komşular bir tabak yemek getiriyorlar. Komşuların getirdiği yemeklerle idare ediyorum. O da olmayınca aç kalıyorum.” şeklinde konuştu.

İlaç alacak param yok
Hasta olduğundan kendi ihtiyaçlarını gideremediğini ifade eden Zeynep. Ç,  “Elbiselerim kirleniyor onu bile yıkayamıyorum. Hastayım bakıma ihtiyacım var ama bana bakacak kimsem yok. Komşularım beni hastaneye götürdü. Doktor bana iki tane serum yazdı ama param olmadığından serumu almadım.” ifadelerini kullandı.

21 yıl felç olan eşime baktım
Zeynep .Ç, “Eşim bir ay önce vefat etti. Eşim felç hastasıydı. 21 yıl yatalak kaldı. Herkes dedi terk et onu ama ben terk etmedim. Allah rızası için onun yanında kaldım 21 yıl boyunca ona baktım. O hasta değilken bana bakıyordu ben nasıl terk edeyim dedim. Ve son nefesine kadar da yanında kaldım.” dedi.   (Sedat Kuşulay/Emin Polat - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir