• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
İhvan Der`den Hüda Par`a destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır`ın Lice ilçesine bağlı Kıyı (Darakol) köyünde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyelerine yapılan saldırı nedeniyle Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret eden İhvan Der yöneticileri, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

HÜDA PAR’ı ziyaret eden İhvan Der Genel Başkanı Hüseyin Solmuş ve beraberindeki dernek yöneticilerini HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Vedat Turgut ve il yönetimi karşıladı.

Yapılan saldırı hakkında İhvan Der yöneticilerine bilgi veren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, hükümeti PKK’nın saldırılarına göz yummasıyla eleştirdi. PKK’nın, Müslümanların tefrikasından cesaret alarak saldırılarını arttırdığını söyleyen Tanrıkulu, Müslümanlara vahdet çağrısında bulundu.

“Müslüman zulme karşı boyun eğmez”

PKK’nın Diyarbakır’ın kırsal bölgelerinde Müslümanların varlığına tahammül edemediğini söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, “PKK, Diyarbakır’ın kırsal bölgeleri olan Lice, Hazro ve Kocaköy gibi yerlerde dinine bağlı, mütedeyyin insanları kabul etmiyor. Böyle insanlara karşı eylem yapmak için de daha vicdansız davranıyor. Asıl hedefleri şahıslar değil, İslam dini ve İslami camialardır. PKK ve uzantıları eskiden olduğu gibi şimdi de bölgede tek isim olmak istiyor. Bu bölgede yapı olarak onlara muhalif olacak tek yapı ise mütedeyyin camialardır. Bizler köklü bir geçmişi olan İslami camialar olarak asla ve asla zulme boyun eğmemiş eğmeyeceğiz. Allah’ın izniyle saldırılara karşı yılmayacak aksine daha da güçleneceğiz.” şeklinde konuştu.

"Hükümetten görevini yapmasını istiyoruz”

İhvan Der Başkanı Hüseyin Solmuş’un ‘HÜDA PAR’a yapılan saldırılar hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı’ hakkındaki sorusunu yanıtlayan İl Başkanı Tanrıkulu, kendilerine yönelik gerçekleştirilen saldırıların bir tek failinin şuana kadar yakalanmadığını söyledi.

 Hükümetin görevini yapmadığını ifade eden Tanrıkulu, “Bize yapılan bu kadar saldırı ve zorbalığa rağmen hükümet niye sessiz kalıyor anlayamıyoruz. Hükümetten yardım talebinde bulunmuyoruz, sadece görevini yapmasını istiyoruz. Çünkü hükümetin görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamasıdır." dedi.

“Vahdet oluşmalı”

Müslümanların birlik olması gerektiğini söyleyen İhvan Der Genel Başkanı Hüseyin Solmuş, Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ve birlikte zulme karşı tepkilerini koymaları gerektiğini belirtti.

PKK’nın Müslümanların suskunluğundan cesaret alarak saldırılarını arttırdığını ifade eden İhvan Der Genel Başkanı Solmuş, “Müslümanlar birlik olup bu tür saldırılara karşı ortak bir tepki ortaya koymalı. Bölgedeki İslami camialar olarak birlik içinde hareket etmeliyiz.” ifadelerini kullanarak tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

PKK’lı silahlı bir grup, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Meclis Üyesi adayı Mikail Ayık’ın evini basarak kendisini kaçırmak istemesi sonrası çıkan arbedede PKK’lı saldırganlar aileyi otomatik silahlarla taramış  ve biri kadın 3 kişi yaralanmıştı. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir