• DOLAR 34.216
  • EURO 37.557
  • ALTIN 2875.523
  • ...
Mersin`de kaldırımlar kalan Suriyeli aileler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Suriye’de devam eden iç savaştan dolayı ülkelerinden kaçanlar Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Mersin’de Suriye’den geldiklerini ileri süren yaklaşık 7 aile kaldırımlar üzerinde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor.

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçan Suriyeliler Türkiye’ye sığınmaları devam ediyor. Suriye’den geldiklerini ileri süren yaklaşık 7 aile Mersinli Ahmet Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlar üzerinde yaşam mücadelesi veriyor.

Ailelerin bu durumunu gören vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri ekmek, sebze ve meyveleri hayırlarına kendilerine veriyor. Araçları ile caddeden geçen bazı vatandaşların ise, araçlarını durdurarak kendilerine maddi yardımda bulundukları görülüyor.

Kaldırım üzerinde kalan Suriyeliler, paraları olmadığı için ev kiralayamadıklarını bu yüzden kendilerine yardım edilmesini istediler.

Cadde üzerinde şalgam satan esnaf Ali Rıza Akkurt şunları söyledi: “Yaklaşık bir iki aydır bu civardalar, daha önce nerde olduklarını bilmiyorum. Son zamanlarda buraya yerleştiler. Bunlar bir aşirettir. Edindiğimiz bilgilere göre. Bu aileler sürekli yer değiştiriyor. Burada kalarak dileniyorlar. Millet bunlara para veriyor. Suriye’de geldiklerini söylüyorlar. Arapçayı iyi konuşuyorlar. Dileniyorlar, akşam oldumu bir yerelere gidiyorlar. Sabah oldumu tekrar geri geliyorlar. Diyorlar bize ev vermiyorlar, iş vermiyorlar. Fakat burdaki inşaat sahibi patrona söyledim çalışsınlar diye. Patron iş verdi kendileri çalışmadı.”

Akkurt, nerden gelirlerse gelsinler sonuçta bunların insan olduğunu ve devlet yetkililerinin bu insanlara yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

İsmini vermek istemeyen bir Suriyeli ise, kendisinde Suriye’den geldiğini fakat çalışarak geçimini sağladığını, kendilerine iş teklifinde bulunduğunu fakat kabul etmediklerini ileri sürdü. Suriyeli vatandaş, bu yol üzerinde kaldırımda dilencilik yaparak yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilerin, kendileri için Türkiyeli vatandaşlarda kötü bir intiba bıraktığını belirtti.  (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir