• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Soyguncunun Ortağı Yakalandı
Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, bir bankaya ait para taşıma aracında güvenlikçi olarak çalışan Selahattin Altürk`e yardım eden ortağı Abdullah Atuç`un 150 bin dolarla yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır Söz: Minikler Okullu Oldu
Milli Eğitim Bakanlığı`nın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu `uyum programı` 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak. Annelerinin elinden tutarak okul yolunu tutan minik öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. 2011-2012 Eğitim-öğretim yılı okullara yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencileri ile anasınıfı öğrencileri için bir hafta erken başladı. Minik öğrencilerin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevebilmesi, okul kurallarını öğretmen öğretim okullarının birinci sınıfları ve anaokullarında başladı.

Güneydoğu Ekspres: Köylülerden Karakol Tepkisi
Bingöl merkez Sarıçicek köyünde yapılması planlanan jandarma karakoluna, köylüler tepki gösterdi. Köylüler, karakol yapılacak yerin mera olduğunu söylerek, "Devlet, ihtiyaca binaen elbette karakol kurar, ancak köylünün yaşam alanını kısıtlayacak yerlerde kurmaz. Hayvancılığı bitireceği için karakolun buraya kurulmasını istemiyoruz. Karakol için daha uygun olan birkaç yer var" dedi.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir