• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Yaşadığımız elektriksiz yer köy değil, Diyarbakır kenti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesine bağlı, Selahaddin Eyyubi Mahallesi sakinleri sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili sitemlerini İLKHA mikrofonuna aktardılar.  

“Dolaplarımız elektrik yüzünden bozuluyor”

Elektrik kesintilerinden rahatsız olan bakkal Rıdvan Özdemir, elektrik kesintilerinin sürekli olduğunu her seferinde DEDAŞ’ı aradıklarında da telefonu açıp kapattıklarını ya da herhangi bir cevap vermediklerini veya meşgule aldıklarını söyledi. Özdemir, “Bugün de yaklaşık 3 saattir elektrikler kesilmiş. Biz kendilerine ulaşıp, elektrik kesintisinin nedenini öğrenelim diyoruz. Benim şu anda yavaş yavaş dondurmalarım eriyor. Su, kola, soğuk içeceklerim ısınıyor. Elektriğin sürekli gidip gelmesinden dolayı dolaplar bozuluyor. Buradan yetkililere sesleniyorum madem ki çağrı merkezimiz var diyorsanız, o zaman telefonlarımıza cevap verin. Yaşlı adamlar asansörleri kullanamıyorlar.” dedi.   

“Elektrik kesintisi yüzünden et dolabı koku yapıyor”

Kasap Fatih Özer, elektriklerin olmadığı zaman et dolabının içine koku düştüğünü ve kıyma makinesinin çalışmadığını belirterek, “ Bu elektrik kesintileri devamlı oluyor. Bundan dolayı da çoğu esnaf bundan şikâyetçidir. Tavuklar dolapta ama elektrik yok. Daha önce kısa süren elektrik kesintisi, şimdi de uzun süreli oluyor. DEDAŞ’tan tek isteğimiz bunun icabına bakması, bu böyle olmuyor.  Başta bahanesi, burada kaçak yüklemesi fazla oluyor, şimdi kaçak ta kalktı. Yine elektrik kesintisi başlıyor. Tek niyetimiz, DEDAŞ müdürünün elektriğimizi yapmasını istiyoruz. Elektrik olmayınca et dolabına koku düşüyor, kıyma makinesi çalışamıyor.” şeklinde konuştu.

“Yaşadığımız yer köy değil, Diyarbakır şehri”

Yaşadıkları yerin köy değil Diyarbakır şehrinin olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Dilek Aylin ise, “Ben iki yıldır burada oturuyorum. Önce bu çevrenin düzenlemesini yapsınlar. Elektrik kabloları çekiyorlar diye belediye bu yolları düzenlemiyor. Elektriği yaptılar ama iki saatte bir gidiyor. Karşı tarafın elektriği var ama bizim yok ve yetkililere çağrım, iki yıldır biz bu pisliği çekiyoruz. Burası köy değil Diyarbakır şehrinde yaşıyoruz. Kesinlikle çevre düzenlememizi yapsınlar ve elektrik sorunumuza çözüm getirsinler.” ifadelerini kullandı.   (Hasan Önalan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir