• DOLAR 34.273
  • EURO 37.667
  • ALTIN 2906.68
  • ...
Batman'da çevre sağlığı için ilaçlama yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, halk ve çevre sağlığını koruma tedbirleri kapsamında sivrisinek, karasinek, akrep ve larvaya yönelik ilaçlama yapıyor.

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, halk ve çevre sağlığını korumaya yönelik şimdiye kadar devam eden sivrisinek, karasinek, akrep ve larvaya yönelik ilaçlama çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kış mevsimi dahil olmak üzere kentteki su birikintileri, gübrelikleri, çöp yığınları, yer altı kanalizasyon şebekeleri, bodrumlar; larvalara karşı ilaçlandığını ve ilaçlama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Çiftçi, “İlaçlama çalışmalarımızla yumurtlama döneminde uçkunların oluşmasının önüne geçtik. Kentteki 43 mahalleyi karasineklere karşı ilaçladık ve şuanda karasineklere yönelik ilaçlama çalışmamız devam ediyor.  Ekiplerimiz 12 Mayıs tarihi itibari ile araç üstü ULV (Soğuk Sisleme) yöntemi ile sivrisineklere yönelik zamanında ve etkin müdahalelerimiz sürüyor. Şu andaki ekip sayımızı ihtiyaca göre kent genelinde artırıyoruz. İlaçlama çalışmalarımız gece de 6 ekip ile sürdürülecektir.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir