• DOLAR 34.281
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2885.341
  • ...
Kafkas Sürgününü anma programları iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa’da Kuzey Kafkas Kültürü kapsamında faaliyet gösteren Bursa Abhaz Kültür, Çerkes Kültür, Dağıstan Kültür ve Dostluk kulübü Dernekleri, sürgünün 150. yılı anma programlarını Manisa Soma’da yaşanan maden kazası sebebiyle iptal etti.

Konuyla ilgili olarak dernekler adına açıklamada bulunan Bursa Abhaz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Sağım, “Bursa’da yaşayan Kuzey Kafkas kökenli vatandaşlar olarak her yıl 21 Mayıs günü 1864 Kafkas Sürgünü anma programlarını geçtiğimiz günlerde Soma’da meydana gelen maden kazası sebebiyle ve orada yaşanan acıları tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi bizler de yüreğimizde hissederken düzenlemesine karar verdiğimiz anma programlarımızın tamamını iptal etmiş bulunuyoruz. Soma’da hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar dilerken Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

7 Haziran Güney Marmara Çerkes Şöleni İptal Edildi

Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Levent Turgut ise açıklamasında “Öncelikle Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağı kazası neticesinde yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz. Güney Marmara Çerkes Bölge Dernekleri istişare toplantısında almış olduğumuz karar gereği her yıl düzenli olarak yaptığımız ve bu yılda 7 Haziran 2014 tarihinde MKPaşa ilçesi Karaorman köyünde gerçekleştirmeyi planladığımız Güney Marmara Çerkes Şölenini Soma’da yaşanan elim kazadan dolayı iptal etmiş bulunuyoruz.” dedi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir