• DOLAR 34.265
  • EURO 37.588
  • ALTIN 2880.999
  • ...
Batman`da 4 günde 26 hırsızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman kent merkezinde yaşanan hırsızlık olayları bitmek bilmiyor. Halkın tedirgin olduğu hırsızlık olayları konusunda resmi rakamlara göre, kentte dört gün içerisinde 26 çeşitli hırsızlık vakası yaşandı. Hırsızların dört gün içerisinde ev, işyeri, yankesicilik, motosiklet, oto ve açıktan hırsızlık yaptığı öğrenildi.

Batman’da 4 günde yaşanan hırsızlık olayları şöyle kaydedildi:

-On ayrı eve giren hırsız veya hırsızlar; LCD televizyon, cep telefonu, 1 adet kolye, 1 adet yüzük, 1 adet modem, nüfus cüzdanı ile bankamatik kartları, 2 adet yüzük ile LED televizyonu, 2 bin 500 TL değerinde 3 adet yüzük, 300 TL para, sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ve kredi kartlarının bulunduğu pantolonu, masa üstü bilgisayar ile 250 TL para, 106 ekran plazma televizyonu, 250 TL para, sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ve SRC belgesinin bulunduğu cüzdan ile 2 adet cep telefonu, televizyon ile notebook, 200 TL para, araç anahtarı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve sürücü belgesi bulunan pantolonu, 2 adet cep telefonu, içerisinde, nüfus cüzdanı ve makyaj malzemeleri bulunan bayan çantası, kot pantolon ve cebindeki cüzdan ve içerisindeki, nüfus cüzdanı, maaş kartı, askerlik terhis belgesi ve üzerinde e-devlet şifresi yazılı cüzdanı çalarak kayıplara karıştı.

-Yedi işyeri ve kurumda hırsızlık yapan hırsız veya hırsızlar, Özel Bir Hastanesinin 3.katında bulunan cerrahi servisinden 3 adet (morfin) ilacı, bir miktar para bulunan kumbara, 1 adet hilti makinesi, 1 adet ağaç kesme makinesi ve 500 metre elektrik kablosu, 15 adet Ram, 15 adet harddisk ve 15 adet işlemci, yaklaşık 30.000 TL değerinde, alarm seti, kamera, kamera kayıt cihazı, matkap, masaüstü bilgisayar vb, elektronik eşya, yaklaşık 40 TL bozuk para, tablet bilgisayarı çalarak izlerini kaybettirdi. 

-Bir oto hırsızlığında ise, Iphone S4 marka cep telefonu çaldılar. Hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüpheli şahıslar, yakalanarak alınan ifadelerinin ardından salıverildikleri belirtildi.

-İki motosiklet ve bisiklet hırsızlığında da hırsız veya hırsızlar, 21 vitesli bisikleti ile bir adet motosiklet çaldı. Motosikleti çalarken yakalanan yaşı küçük şüpheli şahısların, Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildikleri ifade edildi.

-Açıktan yapılan dört hırsızlıkta da hırsız veya hırsızlar, rögar kapakları, trafo içerisinden 25 kg bakır parçası, 70 metre kablo ile trafo yağı, araç tamponu bulunan bir adet koli, kuyu vurma sondaj borusu çaldı.

-İki yankesicilik olayında ise hırsızlar, pazarda iki adet cüzdan ile cep telefonunu çaldı. Çalarken suçüstü yakalanan yaşları küçük şüpheli şahısların, Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

Diğer hırsızlık olayları ile ilgili olarak, yakalanamayan hırsızların ise arandığı belirtildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir