• DOLAR 34.236
  • EURO 37.517
  • ALTIN 2877.029
  • ...
SON DAKİKA
Doktor izne ayrılınca hastalar mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde haftada sadece 2 gün hizmet veren Gastroenteroloji bölümü doktorunun izine ayrılması hastaları mağdur ediyor. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren sıra almak için hastane koridorunda bekleyen hastalar Gastroenteroloji bölümü doktorunun izinli olduğunun açıklanmasından sonra muayene olamadan geri dönmek zorunda kaldılar. 

İlçelerden gelen birçok hasta, doktorun izinli olmasına tepki gösterdi. Doktorun olmaması hastalar ile görevliler arasında tartışmalara neden oldu.

Tartışan tarafları sakinleştiren güvenlik görevlisi, hastaların nüfus cüzdanlarını kendilerine geri verdi. 

Bazı şikayetler üzerine Gastroenteroloji bölümüne gitmeye karar verdiğini belirten Osman G., hastanenin internet sitesine baktığı halde orada Gastroenteroloji doktorunun izinli olduğuna dair bir bilgiye rastlamadığını sabah kalkıp hastaneye gittiğini söyledi. 

Haftada sadece iki gün hizmet veren bölümün yetersiz olmasından dolayı hastaların zaten sıkıntı yaşadığını dile getiren Osman G., "Doktorun muayene kapısında bile doktorun izinli olduğuna dair bir bilgi yok. Eğer bu hastalar önceden bilgilendirilseydi bu sıkıntılar yaşanmazdı. Nice hastalar sabahın erken saatlerinden itibaren ilçelerden kalkıp gelmişler. Onlarca hasta koridorda muayene sırası almak için bekliyor. Yetkililere diyeceğim şudur: eğer doktor izinliyse önceden hastalar bilgilendirilsin ki mağduriyetler yaşanmasın ya da doktorun yerine varsa başka bir doktor görev yapsın." diye konuştu. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir