• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
Batman`da ailede huzur ve mutluluk konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason-Der)’in davetlisi olarak Sason’a gelen Aile Uzmanı Araştırmacı Yazar Cemil Paslı, ailede huzur ve mutluluğu anlattı. Konferansa Kaymakam Cihat Arık, İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Selami Güngördü, Dernek yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Sason İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Yurdunda yapılan konferansta konuşma yapan Dernek Başkanı Metin Özmen, derneğin faaliyetlerinden kısa bir şekilde bahsederek, ilçeye konferans için gelen Paslı’ya mutlu olduklarını ifade etti.
“Aile huzuru ve mutluluğu için dokuz “S”nin önemine işaret eden Paslı, ailede; sevgi, Sofra, seyahat, sistem, samimiyet, sayfa, seccade, sohbet ve sabır birliğinin olması gerektiğinin altını çizdi. 

Ailenin toplumun çekirdeği olduğuna dikkat çeken Paslı, aileyi korumak gerektiğini, toplumsal huzurun ailedeki huzura bağlı olduğunu vurguladı. 

Paslı konuşmasının devamında evliliğin ancak aile kurmak için olduğunu ifade ederek, “Evlilik ancak aile kurmak içindir. Aile, ilk olarak Cennette Yüce Yaratıcı tarafından Hz. Adem babamızla Havva annemiz arasında kurulmuştur. Sürekli olarak, Cennetten bir huzuru ve mutluluğu içinde barındıran; temelleri, esasları, kuralları Yüce Yaratıcı tarafından belirlenmiş en önemli sosyal müessesedir. Aile, toplumun çekirdeği ve rengidir. Şekil ve âdet olarak birbirine çok benzeyen, içerik ve öz itibariyle tamamen birbirinden farklı ama birbirini tamamlayan iki varlığın birleşmesiyle ortaya çıkan huzur ve mutluluğun en önemli merkezidir. Evlilik Müslüman için ebedi bir bağdır. Aile; dünyada insanın küçük bir Cenneti ya da Cehennemidir. Evlilik ve tüm konular için en temel gerçek bu bilinçtir. Hayat; ölümle sona eren bir süreç olarak asla düşünülmemelidir.” dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 5 ana başlık aile eğitim programı oluşturduklarını belirten Paslı, bu başlıkların “Aile ve İletişim (evceğizim evceğizim saklar benim halceğizim, Aile ve Hukuk (Hak yerde kalmaz), Aile ve Sağlık (Sağlam baş yastık istemez), Aile ve Ekonomi (ayağını yorganına göre uzat), Aile ve medya (üzüm üzüme baka kararır” olduğunu belirterek sorunları olan ailelerin mutlaka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aile danışmanlarından ücretsiz danışmanlık hizmeti almaları gerektiğini ifade etti. 

Yaklaşık 1 saat süren konferanstan sonra kitaplarını imzalayan Paslı, kız öğrenci yatılı kalan öğrencilerin konuyla ilgili sorularını da cevapladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir