• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
Eller Soma`da hayatını kaybedenler için açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Ülke genelinde büyük bir üzüntüyle karşılanan Soma’daki maden faciasında  hayatını kaybeden maden işçileri için Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler tarafından Hatim Duası ve Mevlid-i Şerif okutuldu.  Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi

 Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi; Selahattin Eyyubi Mahallesinde bulunan dernek binasında yaptığı hatim programı ile vefat eden madenciler için hatim indirdi.  Program Mevlit grubunun okuduğu mevlit ile devam etti, ardından Hatim indirilerek dualar edildi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Kenan Yüksek ölümden ibret almanın anlam ve öneminden bahsederek yaşanan felaketler ve başa gelen musibetlerden ders çıkarılması konularına değindi. 

Yüksek, “Müslüman bir şahsiyete sahiptir. Bundan dolayı Müslümanlar başlarına gelen musibetlerden ders çıkarandır. Bizler bunu sahabelerin hayatında ve bir çok İslam aliminden öğrenmekteyiz. Bizler başımıza gelen bu üzücü faciadan ders almamız gerekirken kimi kendini bilmezler haşa kadere dil uzatıyorlar. Allah’ın kaderi ile alay ediyorlar. Efendim bu işçiler fakirdir. Rızkını arayan kişilerdir. Evet doğrudur. Ama! Bununla beraber kaderi inkâr edemeyiz. Ders almamız gerekirken bizler kalkarda kaderin tartışmasını yapmaya çalışırsak demek ki ölümden ibret almamışız.” dedi. 

Yüksek devamla, “Toplumda kime sorsanız ölüm var mıdır? Herkes bun soruya evet cevabını verecektir. Ölümün varlığına inanıyoruz. Fakat sıkıntı olan ise ölümü idrak edemiyoruz. Ölüme hiçbir hazırlık yapmıyoruz. Belli bir yaşamın sonunda öleceğimizi biliyoruz. Ama! İnandığımız kabullendiğimiz yaşadığımız musibetlerden ders alamıyoruz. Fakat şunu unutmamak gerekir ki bu dünya biz her ne kadar ölmeyecekmiş gibi yaşasak da ölüm bir şekilde gelip bizi bulacaktır. Çünkü bu dünya hiç kimseye kalmamıştır.” İfadelerini kullandı. 

Gaziantep İhlas-Der

Güzelvadi Mahallesi’nde bulunan dernek binasında İhlas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhlas Der) de yapılan program saat 20.30’ da Salih Kusur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa konuşmacı olarak katılan M.Faik Doğan batılıların “Modern kölelik” sisteminden bahsederek Batı’nın insanları köleleştirdiğine değindi. 

Doğan konuşmasında,  sistemin temelinde boşluk olduğundan dolayı böyle faciaların olduğunu kaydetti. Doğan,  “Zira bu milleti bu hale getiren sistemin kendisidir. Şayet Allahtan korkan bir toplum olsaydık işçi haklarını daha iyi korunacaktı. Şimdi ki işçi çalıştırma şartlarına da değinen Doğan;  Eski zamanlarda kölelik sistemi vardı.  Şimdilerde ise modern kölelik sistemi vardır.  İslam köleliğin kaldırılması için çok çaba sarf etti. Şimdi batılılar bizlere modern bir kölelik sistemini getirdi dedi. 

Doğan devamla;  “Eski köleler sadece bedenleri köle idi ruhları özgürdü, ama! Maalesef emperyalistler modern kölelik sistemi olan modern kölelik sistemi hem ruhları hem de bedenleri köleleştirdi. Bunun yegane çaresi asrı saadet gibi bir devrin tekrardan gelmesi ve başımıza hakim olmasıdır. O zaman işçiler, patronlar, esnaflar vatandaşlar refah içerisinde yaşamlarını sürdürür. Allahtan korkan bir toplum olduğundan dolayı huzurlu bir toplum oluruz.  Kimsenin haksızlığa uğramadığı bir toplum oluruz.” dedi. 

Gaziantep Rahmet-Der

Soma’da maden ocağı faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar  için yapılan programların bir diğer adresi ise Gaziantep Rahmet Kültür ve Yardımlaşma Derneğiydi. 

Program Mehmet Yıldız hocanın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından Rahmet Mevlit grubunun okuduğu mevlit ile devam etti, ardından Hatim indirilerek dualar edildi. Abdulkadir Üstündağ hocanın yaptığı “Kader’e İman ve İmtihan” konulu sohbetinde Müslümanların sabretmesi gerektiği ve böyle facialarda Müslümanların tedbir alması ve sonra tevekkül etmesi gerektiğini, tedbir alınmadan yapılan işlerde sorumlu kişilerinde hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Faciada hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabr-ı cemiller vermesi temenni edildi. 

Program yapılan toplu dua ile sona erdi. 

Gaziantep İlim-Der

 İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(İlim-Der) de yapılan program saat 20.30’ da Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programa konuşmacı olarak Katılan Abdulkadir Aydoğan Hoca Soma`da dünyanın uykularını kaçıran elim bir facia yaşandığını, millet olarak çok üzüntülü olunduğunu kaydetti. 

Gaziantep Umut-Der:

Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) ’de düzenlenen Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak Mustafa Karakurt hoca katıldı. Karakurt durumun hassasiyetlerini herkese anlattıklarını, acının paylaşıldığını, müminlerin bir vücudun uzuvları gibi olduğunu, herkesin Soma`daki facia için gözyaşı dökmesi gerektiğini söyledi.
(Ökkeş Korkmaz-İLKHA),

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir