• DOLAR 32.205
  • EURO 35.07
  • ALTIN 2422.33
  • ...
Batman`da bilim şenliği başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen “l. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği” Atatürk Parkı’nda saat 11.00’da başladı. 

Açılışa Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Jandarma Komutanı Hacı Sarıışık, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bazı kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bu tür etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Daha önce kurumlarımızın bireysel yaptıkları bilim şenliklerini ortak bir platform altında kurum müdürlüğümüzün çatısı altında birlikte bu alanda sergilemeyi uygun bulduk. Artık Batman’ın bilim ve bilimsel çalışmalarla gündeme gelmesini istiyoruz. Çocuklarımızın kendilerini ifade ettiği bu projelerin, sanat eserlerinin burada sergilenmesi için arkadaşlarımız çalışıp uzun süre planlamasını yaptılar. Çocuklarımızın yaptığı bu eserleri görüp bunun mutluluğunu yaşayacağız. Artık Batman ve bilim kelimesini yan yana getirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin bu şekilde daha iyi gelişeceklerine inanıyoruz. Bu tür etkinlerimizi daha fazla artıracağız.” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından Vali Arslan ve beraberindekiler, kurdeleyi keserek “l. Bilim, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Şenliği”nin açılışını gerçekleştirdiler.  Açılışın ardından Arslan ve beraberindekiler, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı bilimsel çalışmaları görsel olarak seyrettiler. 

Daha sonra Arslan ve beraberindekiler, ildeki tüm okulun yaptıkları projeleri tek tek gezerek incelemede bulundu. 

Öğrenciler, yıl boyunca hazırladıkları sanatsal, bilimsel, spor alanındaki tüm çalışmalarını sergilediler. Sene boyunca hazırladıkları çalışmaları göstermenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, sevincini dile getirdiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir