• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Bakan Eroğlu, Ağrı'da açılışta bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla  Ağrı’ya  gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler anısına  isim verilen okulun açılışını yaptı. Eroğlu, söz konusu  okulun bahçesinde faciada hayatını kaybeden işçilerin anısına  301 fidanının dikimi çalışmalarına katıldı.

 

Havalimanında Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ve AK Partili Milletvekilleri ile kurum ve kuruluş müdürleri tarafından karşılanan Eroğlu, Ağrı Valiliğine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ağrı Valiliğinde basına kısa bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, Ağrı için yapılan çalışmaları anlattı.

 

Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden işçiler için taziye dileklerini yineleyen Eroğlu, maden faciasının büyük bir acı olduğunu söyledi. Eroğlu, “Türkiye'nin yüreğine büyük bir acı. Bu acı tüm halkımızın yüreğimi yaktı. Burada hayatını kaybedenlerin  ailelerine sabrı cemil diyorum.”

 

Soma maden faciasında kurtulan Ağrılı Murat Yalçın isimli işçinin sedyeye konulduğu sırada çizmelerini çıkarmak istemesinin çok asil bir davranış olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu bu davranışın takdir edilmesi gerektiğini kaydetti. Bakan Eroğlu Murat Yalçın isminin bir sağlık kuruluşuna  verileceğini ifade etti.

 

Eroğlu, “Bu davranış çok büyük bir davranış. İşte Ağrılının özü bu ve daha sonra gazetecilere açıklama yapıyor Murat Yalçın diyor ki, ‘Temizlik imandandır’ Hadisinden dolayı bu davranışı gerçekleştirdim.’ Sergilediği davranıştan dolayı bu vatandaşın ismi eğer uygun görülürse bir sağlık kuruluşuna verilmesi iyi olacaktır.Yaşanan bu faciadan dolayı gerçekleştirmek istediğimiz bütün çalışmaları bu okulun önünde gerçekleştireceğiz. Hayatını kaybeden 301 işçinin anısına bu okula Soma 13 Mayıs Madencileri ismi verildi.  301 madencimiz ve Murat Yalçın için 302 fidan  dikeceğiz.” dedi.

 

Bakan Eroğlu konuşmasından sonra Soma 13 Mayıs Madencileri ilkokulu açılışını yaptı. Açılıştan sonra okulu gezen Bakan Eroğlu ve beraberindekiler 302 fidan dikimi de program sona erdirdiler.

 

Programdan sonra Ak Parti İl Başkanlığı binasına geçen Bakan Eroğlu, buradan da havayolu ile Ankara’ya geçecek. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir