• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Soma için eylem değil yardım gerekli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada “Soma'da insanlar eyleme değil desteğe ihtiyaçları var. Yapılacak bir şey var ise oda maddi ve manevi yardımda bulunmak” diyerek yapılan protestolara tepki gösterdi.

 

KOBİDER Başkanı Özgenç, Türkiye’nin 4 gün önce Manisa'dan gelen bir facia haberiyle sarsıldığını hatırlatarak, “Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirkete ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle büyük bir facia yaşandı. Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili tüm ülke elem ve keder içinde olduğundan vefat edenlerin hatıratına binaen ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilmiştir. Kurtarma ekipleri zamanla yarışırken ölü sayısının artabileceği belirtiliyor ama bazı mihraklar böylesine afet karşısında bile bunu kullanmak istiyor. Soma faciasını protesto için İstanbul başta olmak üzere birçok ilde protesto eylemleri düzenlendi.” Dedi

 

Özgenç, açılamasını şöyle sürdürdü; “Ateşin düştüğü yürekler dağlanıp ağıt yakarken, tüm ülke matem içinde kavrulurken mal bulmuş mağribi gibi 'sokaklara çıkıp, hükümete yönelik protesto eylemleri yapanlar'  kendilerine mal devşiriyor. Bazı konular vardır ki, tamamen ciddi ve teknik olarak araştırılarak yaşanan sorunların da bir daha yaşanmamasına yönelik çözüm üretmektir. İşverenin, denetleyenin yüzünden oldu” ya da şu kuruluş bu konuda gerçek suçludur” gibi söylemler içinde bulunmak da sorunların çözümüne katkı koymaz. Ama bizde öyle olmuyor. Hele hele son günlerde ve her fırsatta, “hah elime fırsat düştü ve şimdi hükümeti eleştirir, yetkilileri şimdi yerden yere vurur ve siyasi rant elde ederim” anlayışı ile hareket ediliyor.”

 

İş bırakma ile bir yere varılamayacağını sözlerine ekleyen Özgünç son olarak, “Soma'da insanlar eyleme değil desteğe ihtiyaçları var. Yapılacak bir şey var ise oda maddi ve manevi yardımda bulunmak. Soma faciası yüzünden ülke zor durumda iken nifak çıkarmanın, kaos oluşturmanın bir anlamı yoktur." İfadelerini kaydetti.  (Muhammed Durmaz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir