• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Batman'da Çocuk Felci 2.Tur Aşı Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Halk Sağlığı Müdürü Dr.Vecheddin Acar, Çocuk felci (poliomiyelit) hastalığı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaparak,çocuk felci aşı kampanyasının 2.turunun 21-27 Mayıstarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

 

Yapılan açıklamada, Çocuk felci hastalığı (poliomiyelit), çocuk felci virüsünün neden olduğu ve hastalığa yakalanan bazı çocuklarda kalıcı felce yol açabilen bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olduğunu kaydeden Dr. Vecheddin Acar, “Hastalık en sık 5 yaşından küçük çocuklarda görülür.Virüs, özellikle hijyen koşullarının kötü olduğu bölgelerde bir çocuktan, diğer çocuğa dışkıyla kirlenmiş besin ve sular ile ağız yoluyla bulaşır.” dedi.

 

“Çocuk felci aşısı çok güvenli ve etkili bir aşıdır”
Çocuk felci hastalığının tedavisinin olmadığını ancak hastalıktan korunmak için etkin aşısının mevcut olduğunu söyleyen Acar,“Çocuk felci aşısı çok güvenli ve etkili bir aşıdır. Ülkemizde 1963 yılından bu yana uygulanmaktadır.Ülkemizde çocuk felci vakası bulunmamaktadır ancak çocuk felcinin dünyadan tamamen ortadan kaldırılması hedefine ulaşmak için rutin aşılama hizmetlerini destekleyen aşı kampanyalarına ihtiyaç vardır. Kampanyanın amacı çocuk felci virüsünün ülkemize girişini ve yayılmasını engellemektir. Bu kapsamda İlimizde çocuk felci aşı kampanyasının 2.turu 21-27 Mayıs 2014tarihleri arasında yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

“Tam aşılı dahi olsalarçocuk felci aşısı uygulanacak”
Kampanyada, kapı kapı dolaşılarak 0-59 ay arasındaki tüm çocuklara, daha önceki aşılanma durumlarına bakılmaksızın -tam aşılı dahi olsalar-çocuk felci aşısı uygulanacağını belirten Acar,“Ayrıca aile sağlığı merkezleri gibi merkezi yerlerde aşı istasyonları oluşturulacaktır. Bu uygulamada yapılan aşılar ek doz olup rutin aşının yerine geçmemektedir.1. basamak sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu sahada aşılama çalışmalarında görev alacaktır ve hedef gruptaki tüm çocukların aşılanması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın sağlık personellerine gerekli kolaylığı sağlamaları kampanyanın başarısı için büyük önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir