• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Yıldız: İçeride yüzlerce kişinin olduğu yalan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’daki son durumla ilgili saat 19.00’da kameraların karşısına çıktı. Bakan Yılmaz, Soma’daki faciada henüz ulaşılması beklenen yüzlerce kişinin olduğu iddialarını yalanladı.

 

Yıldız, “İçeride 17-18 civarında işçi kardeşimizi kurtarmakla meşgulüz. İçeride yüzlerce işçi bulunduğu iddialarını katiyen yalanlıyorum.” dedi.

 

Savcılık ve bilirkişi heyetinin bölgedeki çalışmalarına başladığını kaydeden Yıldız, “Tehlikeli ve risk teşkil etmeyen bölümlere, arama ve kurtarma faaliyetlerinin bulunmadığı yerlere savcılık ve bilirkişi girmiştir. 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır. 787 işçiyle başlayan bu kazada 485 işçi kurtuldu, 284 işçimiz hayatını kaybetti. Bunları çıkardığımızda geriye 18 işçimiz kalıyor.” diye konuştu.

 

Bakan Yıldız, bu gece yapılacak çalışmaların önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bugün hala burada çok daha fazla sayıda insan olduğuna ilişin söylentiler artniyetten kaynaklanmaktadır. İçerde hummalı bir çalışma var. İnşallah bu gece yapılacak çalışma ile kalan madencilerimizi ailelerine teslim etmek istiyoruz.”

 

Yıldız, madenden çıkartılan  işçilerden bir kişi dışında tamamının otopsi işlemlerinin tamamlandığını ifade ederek, kalan bir kişinin de DNA testinin beklendiğini sözlerine ekledi. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir