• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Bismil'de, faciada ölenler için gıyabi cenaze namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Bismil’deki Kurtuluşu Camiinde,  Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden, maden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma Namazından sonra kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yaralı işçiler için dua edildi.

 

Kurtuluş Camiinde okunan hutbenin konusu Soma’daki maden faciası oldu. Kurtuluş Camii imamı hutbede şunları kaydetti: “Maden faciasında Müslümanların yüreği Soma'da. Yüzlerce insanımız çocuklarına helal bir rızık götürmek için evine ekmek götürmek için girdiği toprağın altından bir daha çıkamaz oldu. Hayatını kaybeden kardeşlerimize cenabı haktan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Onlar helal rızk peşindeydiler. Onlar tefecilikle, faizle, haram lokma ile uğraşmadılar. Hepimiz şahidiz ki işçi kardeşlerimiz iftarlarını yerin altında açıyorlardı ve yerin dibinde namazlarını kılıyorlardı. Rabbim mekanlarını cennet eylesin ve yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz.”

 

Cuma hutbesi okunduktan sonra cemaatle birlikte cuma namazı kılındı. Cuma namazının bitiminin ardından cemaat, Soma'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, yaralılar için dua etti.

 

Yaşamını yitiren işçiler için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Hür Dava Partisi Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, “Bu olaylar gerçekten biz Müslümanlar için üzücüdür. Allah (cc) bizleri ve İslam alemini bu tür gibi felaketlerden korusun. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

(Aydın Bal-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir