• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Soma İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batmanda faaliyet gösteren 10 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Cuma namazı sonrası Manisa’nın Soma ilçesinde kömür ocağında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Saat:13.30’da Atatürk parkında kılınan gıyabi cenaze namazına STK temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Gıyabi cenaze namazında Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan bir konuşma yaptı.  Soma’da kömür ocağında hayatını kaybeden işçilerin Allah katında şehit sayılacaklarını belirten Kılıçaslan, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerinde alınması gerektiğini söyledi.

Gıyabi cenaze namazını Molla Abdurrahman İçlek kıldırdı. Gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra madende vefat edenlere Molla Beşir Şimşek tarafından dua okundu.

“Müslümanların birbirlerinin üstünde hakları vardır”

Gıyabi cenaze namazının ardından Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Molla Beşir Şimşek, “Müslümanların birbirlerinin üstünde hakları vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman’ın başına bir bela ve musibet geldiği zaman diğer Müslümanların da onların dertleriyle dertlenmeleri lazım. Musibet ehlinin tesellisi için Müslümanların üzerinde bu bir vazifedir. Bir haktır ki bu manada birbirlerine destek olsun. Hususen böyle büyük felaketler olduğu zaman hiçbir Müslüman’ın buna lakayt kalması düşünülemez. Bunun için bizde bütün Müslümanlar gibi bu yarayı kendi yaramız gibi biliyoruz, bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir