• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
`Şimdi acıları paylaşma, yaraları sarma vakti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA – Maden faciasının meydana geldiği Soma`da incelemelerde bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Şimdi tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vakti" dedi.

"İnşallah bu ülkemizin yaşadığı son felaket olsun" diyen Gündoğdu, "Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu anda içeride harıl harıl bir çalışma var. Arama-kurtarma ekipleri canla-başla çalışmalarını sürdürüyor. Birinci beklentimiz, yer altındaki kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması, eğer vefat etmişlerse de meftaların çıkarılması. İkincisi, hastanelere nakledilmiş kardeşlerimizin tedavi edilmesi, şifa bulması ve eski sağlığına kavuşmaları, bunlarla birlikte vefat etmiş olan kardeşlerimizin defnedilmesi" şeklinde konuştu. 

“ İhmal varsa hesabı sorulmalıdır”

 Memur-Sen Genel Merkez heyetinin ve Manisa, İzmir, Bursa, Denizli teşkilatının Soma`da olduğunu belirten Gündoğdu, "Çevre ilçelerimizin ekipleri ilk günden bu yana AFAD ve Kızılay’la birlikte arama kurtarma çalışması yapıyor. Şu anda milletin yapacağı en önemli şeylerden birisi dua etmektir. Bu konuda Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Önder Vakfı Türkiye genelinde dua okunması için çalışma başlattılar, bu çok önemli. Elbette olay her yönüyle incelenmelidir. Varsa ihmal hesabı sorulmalıdır, hak ettikleri ceza verilmelidir. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan  tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi. 

“Kargaşayı geçim kaynağı haline getiren yapıların istismarını kabul edemeyiz”

 Ortak acımız üzerinden kaos arayışı yapıldığını savunan Gündoğdu, "Sosyal medya ve bazı alanlar da acımız üzerinden istismara kalkışmış durumdalar. Art niyetli bazı kesimlerin milletimizin derdine çare üretmek yerine sorun çıkarma arayışları doğru değildir.  Kargaşayı geçim kaynağı haline getiren yapıların istismarını kabul edemeyiz. Şimdi tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vakti" dedi. 

“MEMUR-SEN olarak elimizden geleni yapacağız”

 Memur-Sen olarak Soma`da yaşanan büyük acıyı hafifletmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Gündoğdu, "Bu acılı günler geçtikten sonra kaybettiğimiz kardeşlerimizin acılı ailelerinin acısını paylaşmak hem taziyeyle, hem maddi olarak onların sıkıntılarına ortak olmak devlet ve sivil toplum kuruluşlarımızın görevidir. Biz görevimizin farkındayız ve elimizden geleni yapacağız" 

“Dualarımız onlar için”

 "Bundan sonra bu tip kazalara meydan vermemek için kuruluşların eksiklikleri iyice denetlenmeli, bütün önlemler alınmalıdır" uyarısında bulunan Gündoğdu, "Soma`da yetkililerden bilgi aldım. Bakanlarla, AFAD ve Kızılay yetkilileri ile görüştüm. Her geçen saniye yer altından canlı çıkma umudunu zayıflatıyor ancak Van depremi ve başka olaylarda gördük ki iki gün sonra, üç gün sonra da en kaz altından güzel haberler almıştık. Umuyoruz, dua ediyoruz ki buradakilerin tamamı sağ çıksın. Ama teknik olarak, bilimsel verilerle, teknik uzmanların değerlendirmesiyle baktığımızda her geçen süreç yer altında canlı çıkma umudunu zayıflatıyor" dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir