• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Güzergâhında 13 köy bulunan yol onarım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Güzergâhında 13 köyün bulunduğu Kısas yolunun uzun süreden beri bozuk olduğunu dile köylüler yollarının bir an önce yapılması talebinde bulundular. 

Kısas yolu güzergahında Yenice, Konuklu, Boydere, Kersantaş, Kısas, Kesendede, Günbalı, Mauca, Mutluca, Battal, Başören,Akören, Karaali gibi birçok köy bulunuyor. 

Bu güzergâhtaki köylere her ne kadar alternatif yollar yapılmışsa da günde yüzlerce araç bu yolu kullanmak zorunda kalıyor. 

Uzun zamandan beri bozuk olan köy yollarının araçlarına zarar verdiğini belirten köylüler yetkililere seslenerek yollarının yapılmasını istedi. 

Yıllardır biçercilik yapmak için Urfa`ya geldiğini belirten Kırşehirli Mustafa Yeniyapan bu yolun devamlı böyle olduğunu söyleyerek " Bu yol yazdan beri böyledir bozuk yani makas kırılıyor tekerlek patlıyor iç arıza veriyor yetkilileri göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Köylüler olarak birçok sorunları olduğunu dile getiren Şükrü Altundal yollarının çok bozuk olduğunu tek isteklerinin sorunlarının giderilmesi olduğunu söyledi. 

Bu yolun 10 yıldan beri bozuk olduğunu ifade eden Petrol işletmecisi Yüksel Altundal birçok zaman ihalaye verildiği söylendiği halde herhangi bir gelişmenin olmadığını belirterek şöyle devam etti: " Burada tesis yapıyoruz bu yolun durumu 10 yıldır böyle hala bir düzelme yok.  Her defasında ihaleye verildiği söyleniyor ama bir türlü ihaleye verilmedi bu konuda yetkililer yardımcı olursa memnun oluruz" (Sedat Kuşulay-A.Hakim Bulut-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir